Hollywood23. december 2014

Reese Witherspoon ramt af Oscar-forbandelsen

Selvom en Oscar burde være en kæmpestor ting for enhver skuespiller, er det ikke altid godt for privatlivet
Reese Witherspoon i 2006
Reese Witherspoon i 2006
 Foto: All Over PressProfessionelt toppede hun, mens privatlivet efterfølgende smuldrede sammen og blegnede ved siden af den gyldne statuette.

Skuespillerinden Reese Witherspoon vandt i 2006 en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for filmen "Walk the Line," og året efter blev hun skilt fra sin skuespillermand Ryan Philippe.

"Fænomenet" med kvinder, der vinder en Oscar og efterfølgende bliver skilt, kaldes for "Oscar-forbandelsen". Den skæbne er også overgået Sandra Bullock, Hilary Swank, Halle Berry og Kate Winslet.

LÆS OGSÅ: Reese Witherspoon: Mine børn er flove over mig

- Pyha, det var et hårdt år, der fulgte. Jeg tilbragte derefter et par år på bare at prøve på at få det en lille smule bedre, siger den 38-årige skuespillerinde, der som følge af skilsmissen vaklede rundt professionelt:

- Jeg kludrede rundt karrieremæssigt, fordi jeg ikke lavede ting, jeg var passioneret omkring. Det var virkelig tydeligt, at publikum ikke reagerede på noget af det, jeg lavede, siger hun og forklarer selv hvorfor:

LÆS OGSÅ: Reese Witherspoon buttet i badedragt

- Man kan ikke være kreativ, når ens hjerne føles som scramled eggs, siger hun.

I dag er Witherspoon gift med sin manager-mand Jim Tooth, som hun har en søn sammen med. Sammen med Ryan Philippe fik hun to børn. Witherspoon har kæmpet sig tilbage og bliver igen anerkendt for sit talent, som ikke længere begrænser sig til naboens-datter-roller.

Witherspoon kan ses i de danske biograflærreder fra den 12. marts, når filmen "Wild" får premiere. Hendes præstation har allerede givet hende en Golden Globe-nominering, og anmeldere spår, at hun er blandt favoritter til at snuppe endnu en Oscar-nominering.

Sponsoreret indhold