Hollywood13. oktober 2014

Ramt af Parkinson: Så svækket er bokselegenden Muhammed Ali i dag

Kan knap nok tale, afslører hans bror
Af af
Muhammed Ali er i dag så svækket af sin Parkinsons sygdom, at han nærmest ikke kan tale
Muhammed Ali er i dag så svækket af sin Parkinsons sygdom, at han nærmest ikke kan tale
 Foto: AOPBokselegenden Muhammed Ali er så svækket af sin Parkinsons sygdom, at han næsten har mistet evnen til at tale.

Det afslører hans bror ifølge det britiske medie Daily Mail.

Den tredobbelte verdensmester fik stillet diagnosen Parkinsons sygdom som 42-årig i 1984, og siden da er hans tilstand gradvist blevet forværret. Flere gange har medier spekuleret i, om bokselegenden var tæt på at dø.

I sidste uge afslørede broren så, at den 72-årige tidligere bokser er i live og ved godt mod, men at han på samme tid er så svækket af sin sygdom, at han sjældent forlader sit hjem i Arizona.

Sygdommen har også betydet, at Muhammed Ali ikke var i stand til at deltage i premieren på filmen om sit eget liv, der havde premiere i sidste uge. I stedet var det hans et år yngre bror, Rahman, der deltog i premieren på 'I Am Ali' i Hollywood.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/9d70b514759c4e93b9bf055397fdc167.jpgMuhammed Ali før kampen mod Brian London i 1966 (Foto: AOP)


Og det var her, at broren fortalte Sunday People, at bokselegenden i dag er hårdt ramt af den degenerative hjernesygdom

- Jeg har ikke været i stand til at tale med min bror om det, fordi han er syg. Han taler ikke alt for godt. Men han er stolt over, at vi er her for ham. Han har givet denne film sin velsignelse, lød det fra broren.

Filmen 'I Am Ali' er instrueret af Clare Lewins og giver den måske hidtil måske største indblik i Muhammed Alis personlige liv. Dokumentaren indeholder blandt andet en række interview med Muhammed Alis familie og boksekolleger, blandt andre Mike Tyson og George Foreman.

Sværvægtslegenden begyndte at vise symptomer på sygdommen i 1981, men blev først diagnosticeret tre år senere. På det tidspunkt havde sygdommen givet Muhammed Ali ufrivillige rystelser, sløret tale, og hans kropsbevægelser var blevet langsom.

I 2007 kom det frem, at Mohammed Ali, hvis oprindelige navn var Casius Clay, måtte støtte sig til en rollator for at komme rundt.

Læger og eksperter har tidligere udtalt, at det er de mange slag fra bokseringen, der har givet ham sygdommen.

Sponsoreret indhold