Hollywood8. januar 2018

Radiohead anklager Lana Del Rey for plagiat

Det britiske band mener, at sangerens "Get Free" minder lidt for meget om deres hitsang "Creep". Hør de to sange nederst i artiklen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/radiohead-lana-del-rey.jpg
 Foto: All Over Press

I 90'erne var det britiske band Radiohead i front for den genre, man kaldte klynkerock, og nu er den fem mand store musikgruppe så igen på banen med "klynk".

Ifølge musikmagasinet Pitchfork har Radiohead hevet sangeren Lana Del Rey i retten, fordi de mener, at hendes sang "Get Free" lægger sig alt for tæt op af deres sang "Creep", som var bandets gennembrudshit tilbage i 1992.

Lana Del Rey bekræfter søgsmålet på sin Twitter-profil.

- Det er rigtigt med søgsmålet. Jeg ved, at min sang ikke var inspireret af Creep, det mener Radiohead den er og vil have 100 procent af indtjeningen - jeg tilbød op til 40 procent over de sidste par måneder, men de vil kun acceptere 100. Deres advokater har været ubønhørlige, så nu skal vi ordne det i retten, forklarer sangeren.

Ironisk nok blev Radiohead også beskyldt for plagiat, da de i 1992 udgave "Creep". Dengang mente sangskriverne Albert Hammond og Mike Hazlewood, at "Creep" mindede for meget om Hollies-sangen "The Air That I Breathe" fra 1974.

Sangskriverne og Radiohead indgik et forlig, der gjorde, at Hammond og Hazlewood blev angivet som medforfattere til "Creep".

Du kan selv bedømme ved at lytte til Lana Del Reys "Get Free" og Radioheads "Creep" her:

null
null

Sponsoreret indhold