Hollywood 29. september 2014

Prince udgiver to album på en gang

Verdensstjernen har været yderst produktiv
Læs anmeldernes dom over Prince herunder
Læs anmeldernes dom over Prince herunder
Foto: AOPFire år efter sin seneste pladeudgivelse har Prince valgt at udgive hele to album på én gang.

Der er tale om soloalbummet "Art Official Age," der høster roser hos flere anmeldere, mens "Plectrumelectrum," der er produceret sammen med backingbandet 3rdeyegirl, får en mere lunken modtagelse.

LÆS OGSÅ: Prince: Nutidens musik er noget pjat

- Heldigvis er alt fyldet denne gang samlet i sidstnævntes frembrusende og grovkornede funk, mens "Art Official Age" er et fokuseret og trimmet værk med en Prince i forrygende form, skriver Politikens anmelder.

Avisen giver Princes soloalbum karakteren fem ud af seks, mens "Plectrumelectrum" må nøjes med tre ud af seks hjerter.

Berlingskes anmelder mener, at åbningsnummeret på "Art Official Age" har en "tåkrummende pinlig" dansk introduktion af Princes danske bassist Ida Nielsen. Men ser man bort fra det, fremstår albummet både stramt og nogenlunde fokuseret.

- Når først man kommer forbi den indledende hjerneblødning, gemmer der sig faktisk en glimrende Prince-plade med stribevis af frække funk-numre og sexede slow jams.

Berlingske giver derfor "Art Official Age" fire ud af seks stjerner."Plectrumelectrum" får karakteren tre ud af seks stjerner:

- Det lyder mest af alt som en flok virkelig dygtige musikere, der bare funk-rocker derudad for fuld udblæsning. Meget ude af trit med tidens toner, men omvendt et album, de tydeligvis har haft det sjovt med at stykke sammen.

Den norske avis Aftenposten er mere direkte i en anmeldelse, der har titlen: "En god og en dårlig plade fra Prince". Her mener anmelderen, at Prince og pigetrioen muligvis kan levere på en klubscene, men ikke nær så meget i studiet.

Vg.no mener alligevel, at det har sin berettigelse, at Prince har valgt at udgive to album i stedet for at koge det ned til en plade.

"Prince er sjovest, når han gaber over meget", lyder det fra det norske medie.

Sponsoreret indhold