Pistorius i gråd: Undskyld jeg dræbte jeres datter

Oscar Pistorius i retten i Pretoria i Sydafrika mandag den 7. april

Oscar Pistorius i retten i Pretoria i Sydafrika mandag den 7. april

Foto: AOP
Oscar 'Bladerunner' Pistorius brød grædende sammen, da han mandag tog plads i vidneskranken og fortalte om den skæbnesvangre nat i februar sidste år, hvor han skød og dræbte sin modelkæreste Reeva Steenkamp.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Flere gange måtte den ben-amputerede sportsstjerne bruge et lommetørklæde for at tørre tårerne væk, lige som hans stemme gentagne gange knækkede, da han henvendte sig til Reevas mor, June Steenkamp, som sad på tilskuerpladserne i retten i Pretoria, hvor den spektakulære retssag foregår.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Her bryder Bladerunner sammen

- Der er ikke gået en dag siden denne tragedie, hvor jeg ikke har tænkt på din familie. Jeg vågner hver morgen, og du er den første, som jeg tænker på. Den første jeg beder for. Jeg kan ikke forestille mig den smerte og sorg og tomhed, som jeg har påført dig og din familie, sagde Bladerunner blandt andet.
Oscar 'Bladerunner' Pistorius i retten (Foto: AOP)

- Jeg ville simpelthen bare beskytte hende. Jeg kan love jer, at hun var lykkelig, da hun gik i seng den aften, lød det således grædende fra Oscar Pistorius, inden han fortalte retten, at han affyrede de fire dræbende kugler ved en fejl - han troede, at det var en indbrudstyv, der befandt sig på parrets badeværelse og altså ikke hans modelkæreste Reeva Steenkamp.

Oscar Pistorius fortalte, at han siden ulykken har været på antidepressiv medicin og dagligt kæmper med angst og mareridt.

Den 27-årige Bladerunner - som kan kaldes grundet sine benproteser - risikerer fængsel på livstid, hvis han findes skyldig i overlagt mord.

Reeva Steenkamps mor, June, vil formentlig være til stede under det meste af retssagen. Den 67-årige mor vil nemlig se sin datters morder i øjnene:

- Jeg vil kigge på Oscar, virkelig kigge ham i øjnene og se, om jeg kan se, hvad han virkelig gjorde ved Reeva, har June således udtalt tidligere.

- Lige meget hvad retten beslutter, er jeg klar til at tilgive ham… Men først vil jeg tvinge ham til at kigge mig, Reevas mor, i øjnene, så han kan se den smerte og fortvivlelse, han har forvoldt mig. Det følger jeg, at jeg har brug for.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close