Hollywood26. februar 2014

Oscar-favorit bliver del af skolepensum

Elever skal lære af filmen ’12 Years a Slave’
https://imgix.seoghoer.dk/media/d8cb1e3a9dc349f79764747cfb8017bc.jpg
 Foto: Rex Features
Filmen "12 Years a Slave", som er nomineret til ni Oscar-statuetter, er blevet rost af danske og udenlandske anmeldere. Men for at det ikke skulle være nok, kommer den brutale Oscar-favorit også til at være en del af amerikanske skoleelevers pensum. Det skriver Time Magazine.

Når filmen er udkommet på dvd, bliver den sendt ud til alle amerikanske high schools, det oplyser skolebestyrelsernes organisation til Time.

Læs også: De kæmper alle om Oscar-statuetten

Det er ikke kun filmen, der havner i skolerne. Den selvbiografiske bog af Solomon Northup, som filmen er baseret på, bliver nemlig også sendt rundt til uddannelsesstederne.

- Det giver high school-lærerne en masse muligheder, siger formanden for organisationen, Tom Gentzel, til magasinet og oplyser, at det vil være op til de enkelte skoler at vurdere, om filmen skal være en del af undervisningen.

Filmens instruktør, Steve McQueen, vil glæde sig over det, hvis beretningen kommer på skoleskemaerne.

Læs også: Kendt Oscar-vinder fundet død

- Siden jeg læste "12 Years a Slave" for første gang, har det været min drøm, at der skulle undervises i den på skolerne, har instruktøren udtalt tidligere.

Filmen "12 Years a Slave" er baseret på en sand historie og handler om en fri, sort mand, som bliver bortført og solgt til slaveri på en bomuldsfarm i det sydlige USA.

Newspaq

Sponsoreret indhold