Hollywood22. oktober 2009

Oprah Winfrey: Wowie kazowie

Talkshowværten viste i nat dansk tid et glansbilledportræt af danskerne
Oprah maler ikke kun glansbilleder af lande som Danmark
Oprah maler ikke kun glansbilleder af lande som Danmark
 Foto: All Over

Oprah Winfrey er ikke den, der går og bærer nag over, at Chicago ikke fik OL-værtskabet i 2016. Da hun først på måneden var i landet for at promovere sin by, benyttede hun lige chancen til at lave et indslag til sit talkshow om Danmark og danskerne.

Det blev vist i nat dansk tid og fyldte hele 22 minutter i hendes show. Og det var rigtig fin reklame for vores lille land.

- Wowie kazowie, udbrød talkshowværten igen og igen, og det skal vel mest opfattes som et udtryk for benovelse og beundring.

Hun var oprigtigt imponeret over, at familien, hun besøgte, kunne fortælle om forældreorlov, betalt universitetsgang og gratis lægebesøg og sygehusophold.

- Det er ikke underligt, at I er så lykkelige, sagde Oprah, fulgt af endnu et "Wowie kazowie".

Desuden var hun stærkt imponeret over danskernes afslappede forhold til ægteskabet, måske mest af alt, fordi hun selv har levet papirløst sammen med forretningsmanden Stedman Graham i over 20 år, og det har adskillige gange givet hende ubehagelige knubs i medierne.

- Her betyder det jo, at man ikke behøver at være sammen med en mand for at være lykkelig eller respekteret. Den økonomiske sikkerhed garanterer, at man frit kan vælge, hvordan man lever. Det er da fantastisk, sagde Oprah.

Se TV-indslaget om et typisk dansk hjem.

Sponsoreret indhold