Hollywood8. september 2014

Ny bog: Mystisk mand forsøgte at bortføre britisk pige timer før Maddie forsvandt

Britiske forfattere hævder at kaste nyt lys over den syv år gamle forsvindings-sag
Af af
Maddie forsvandt 3. maj 2007 - ny bog hævder, at det ikke var tilfældigt
Maddie forsvandt 3. maj 2007 - ny bog hævder, at det ikke var tilfældigt
 Fotos: AOPDet var efter alt at dømme ikke tilfældigt, at det var den lyshårede britiske Madeleine 'Maddie' McCann, der på mystisk vis forsvandt under en ferie med sine forældre på Portugals Algarve-kyst i 2007.

For ifølge en ny bog blev området omkring lejlighed 5a på Ocean Club, hvor den britiske familie boede, overvåget i dagene op til den dengang 3-årige piges forsvinding. På samme tid påstår den nye bog, at en anden lyshåret britisk pige blev forsøgt bortført blot timer før, at Maddie forsvandt fra sin seng.

Det skriver det britiske medie Sky News.

Den nye bog, 'Looking for Madeleine', er skrevet af Robbyn Swan og Anthony Summers. De to britiske forfattere har brugt hele to år på at gennemgå og finkæmme portugisiske og britiske dokumenter i den meget omtalte sag.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/5f8e0650bc9d4eafa909602b4ed0b0a7.jpgKate og Gerry McCann i dagene efter, at Maddie forsvandt (Foto: AOP)


LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Hvad skete der minut for minut?

LÆS OGSÅ: Er det ved at være 'sidste udkald' for efterforskerne i Maddie-sagen?

LÆS OGSÅ: Ny rapport: Derfor gik Maddie-efterforskningen galt

Og én af bogens hovedpunkter er, at en anden pige blev forsøgt kidnappet samme dag som Maddie, 3. maj 2007.

En britisk kvinde, der var på ferie med sin familie nær McCann-familiens lejlighed, har fortalt politiet, at en mystisk mand angiveligt forsøgte at kidnappe hendes datter i timerne før, at lyshårede Maddie forsvandt fra sin seng.

Ifølge kvinden bankede en fremmed mand på døren hos den ferierende familie 2. maj. Han påstod, at han var velgørenhedsarbejder, og at han samlede ind til forældreløse børn. Også andre vidner i området har efterfølgende fortalt, at de så en fremmed mand banke på døre i ferielejlighedskomplekset i dagene op til Maddies forsvinding 3. maj.

Den britiske kvinde påstår dog også, at den samme mand dagen efter - altså 3. maj - pludseligt befandt sig i familiens lejlighed og i samme rum, som datteren. Kvinden opdagede, at 'manden stirrede på hendes datter', men så snart manden opdagede kvinden, forsvandt han.

- Kvinden var overbevist om, at manden havde tænkt sig at tage hendes datter og er blevet afhørt af detektiver fra Scotland Yard, siger en af forfatterne til bogen, Mr Summers, til Sky News.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/3ba038564aeb456f8768976f970c7b3d.jpgFlere vidner mener at have set en mystisk mand i dagene op til, at pigen forsvandt. Om aftenen så enkelte vidner angiveligt en mystisk mand bære en lille pige væk (Foto: AOP)


Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng omkring kl. 22.00 om aftenen.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejlighed 5a og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/6fe0e5868c104298a5c05cdab640ac02.jpgDet sidste billede taget af Maddie - fra samme dag, hun forsvandt (Foto: AOP)


Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.

Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.

Sponsoreret indhold