Politikilde i USA: Nu undersøger vi Sean Penn

Sean Penn er nu i de føderale amerikanske myndigheders søgelys for sit nære forhold til den mexicanske narkobaron, \'El Chapo\'. (Foto: All Over)

Sean Penn er nu i de føderale amerikanske myndigheders søgelys for sit nære forhold til den mexicanske narkobaron, 'El Chapo'. (Foto: All Over)

Foto: All Over

LOS ANGELES/SE og HØR: 'El Jerko'.

Sådan lød de hårde ord på forsiden af avisen New York Post, søndag i USA. Det sker efter, at det kom frem, at Sean Penn har interviewet den mexicanske narkobaron, 'El Chapo'. Og mandag kan samme avis afsløre, at de føderale myndigheder nu har Sean Penn i søgelyset. 

Det er statsanklager, Preet Mharara, der angiveligt leder den føderale undersøgelse af Penn.

- Vi har fundet en interessant forbindelse mellem Chapo og Penn. Ikke gennem telefonaflytninger, men ved hjælp af menneskelig efterretning, siger en kilde hos de føderale myndigheder til avisen.

Her til aften kunne NBC News afsløre, at Penn faktisk kom mellem de mexicanske politi og 'El Chapo'. Da politiet i Mexico anlagde et storstilet aktion for at fange ham, afblæste man i sidste øjeblik missionen af frygt for, at skuespilleren ville blive skadet i aktionen. 

Der skulle gå flere måneder, før politiet atter kom på sporet af narkobaronen.

Penn mødtes med 'El Chapo' for at lave et interview med ham.

Kilder i hos de føderale myndigheder siger dog til Los Angeles Times, at det er meget tvivlsomt, at Penn vil kunne straffet for at have mødtes med 'El Chapo'. Penn udførte nemlig et journalistisk stykke arbejde for magasinet, 'Rolling Stones' og i USA forventes det ikke, at journalister afslører deres kilder. 

En professor og tidligere statsanklager, Laurie Levenson, siger til LA Times, at man som journalist bestemt ikke har pligt til at hjælpe staten med efterretningsarbejde - heller ikke hvis man mødes med en mand på flugt:

- Vi har ikke pligt til at hjælpe staten. Man må bare ikke forhindre staten i at udføre sit arbejde, siger hun til avisen.

'El Chapo' er nu i mexicansk varetægt. Og bliver formentlig udleveret til USA til retsforføgelse for adskillige narkorelaterede forbrydelser.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close