Hollywood31. oktober 2017

Nu stopper optagelserne af 'House of Cards'

Optagelserne af 'House of Cards' stoppet efter sex-afsløring
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/house-of-cards-31102017.jpg
 Foto: All Over Press

Optagelserne af en af de senere års største TV-succeser, 'House of Cards' er stoppet på ubestemt tid.

Det meddeler Netflix og Media Rights Capital, der producerer serien, tirsdag aften.

Man er netop nu i Baltimore i gang med at optage sjette og sidste sæson af det spændende politiske drama med Kevin Spacey i hovedrollen som Francis Underwood, men kameraerne er slukket og skuespillerne sendt hjem.

Det skyldes den sex-sag mod Kevin Spacey, der eksploderede i weekenden i slipstrømmen på Harvey Weinstein-sagen, hvor Hollywood-filmmageren er blevet beskyldt for voldtægt og sexchikane af op mod 50 kvinder fra filmverdenen.

Den 46-årige Star Trek-stjerne Anthony Rapp beskylder i et interview med Buzzfeed Kevin Spacey for at have gjort seksuelle tilnærmelser til ham i Spaceys lejlighed tilbage i 1986, hvor Rapp var 14 og Kevin Spacey 26 år.

Afsløringen har blandt andet betydet, at Spacey, der stod til at modtage en æres-Emmy den 20. november, mister prisen, da han på baggrund af sex-afsløringen ikke længere findes værdig til at modtage Emmy-statuetten.

Og nu får det også konsekvenser for 'House of Cards', der i stor grad har været båret af en meget velspillende Kevin Spacey.

Det har hele tiden været planen, at der kun skulle laves seks sæsoner af det politiske drama, men nu har man således stoppet optagelserne af finale-sæsonen.

- MRC og Netflix har besluttet at afbryde produktionen af sjette sæson af 'House of Cards' indtil videre. Vi har brug for tid til at vurdere den nye situation og til at tage os af de bekymringer skuespillerne og de øvrige folk bag serien har, skriver firmaerne bag serien i en pressemeddelelse.

Kevin Spacey er ikke til stede i Baltimore i forbindelse med de optagelser, der netop er blevet stoppet.

Der har foregået indspilninger af succes-serien de sidste to uger.

Allerede mandag udtrykte Netflix stor bestyrtelse over beskyldningerne mod Spacey.

Ifølge Anthony Rapp var han inviteret hjem til en privat fest hos Kevin Spacey i 1986, og til sidst var alle andre gæster gået, og kun Anthony Rapp var tilbage sammen med en beruset Kevin Spacey, der forsøgte at fange sin unge kollegas interesse.

- Han løftede mig op på samme måde en brudgom løfter sin brud. Jeg tænkte, 'hvad sker der', men jeg prøvede ikke at komme fri lige med det samme. Så lagde han mig ned på sengen og lagde sig oven på mig og holdt mig fast, siger Anthony Rapp til Buzzfeed. Senere lykkedes det Anthony Rapp at frigøre sig fra Spaceys greb, og den unge skuespiller kunne forlade den ældre kollegas lejlighed. - Han fulgte mig til entredøren og spurgte mig, om jeg inderst inde ønskede at gå. Jeg sagde 'ja, godnat', og så gik jeg, fortæller Anthony Rapp. De to har mødt hinanden i professionel sammenhæng flere gange siden, men Rapp har aldrig taget hændelsen fra dengang op.
https://imgix.seoghoer.dk/anthony-rapp-31102017.jpg

Anthony Rapps afsløring har sendt Kevin Spacey ud i kulden og spændt ben for en af de senere års største TV-succeser. (Foto: All Over Press)

Men med baggrund i Harvey Weinstein-skandalen og hele den flodbølge af ofre for sex-krænkelser i Hollywood, der siden er stået frem, føler Anthony Rapp sig kaldet til at tage hændelsen op. - Det handler ikke om mig og det der skete dengang men om at belyse nogle årtier med en adfærd som blev tilladt fordi så mange mennesker - inklusive mig selv - valgte at tie, siger Anthony Rapp. Og Rapps fortælling får Kevin Spacey til at beklage den mere end 30 år gamle hændelse, som han ikke selv erindrer På Twitter skriver 'House of Cards'-stjernen. - Jeg har den største respekt for Anthony Rapp som skuespiller. Jeg er skræmt fra vid og sans over at høre hans historie. Jeg husker helt ærligt ikke dette møde, der skal have fundet sted for over 30 år siden. Men hvis jeg opførte mig, som han beskriver, så skylder jeg ham den mest oprigtige undskyldning for en voldsom upassende, beruset opførsel. Jeg er meget ked af, at han har båret de her følelser med sig i alle disse år, skriver Kevin Spacey.

Anthony Rapps afsløringer til Buzzfeed har fået Kevin Spacey til at tage sit liv op til revision.

- Jeg ved, der går historier om mig derude. Og jeg ved, at de har fået ekstra næring, fordi jeg altid nidkært har beskyttet mit privaliv. De, der er tæt på mig ved, at jeg har haft forhold til både kvinder og mænd i mit liv. Jeg har elsket og haft romantiske forhold til mænd gennem hele mit liv. Nu vælger jeg at leve som homoseksuel. Jeg vil tage mig af det her på en ærlig og åben måde, og det begynder med, at jeg undersøger og vurderer, hvordan jeg har opført mig, skriver Spacey. Det er svært at forestille sig en sjette sæson af 'House of Cards' uden Kevin Spacey, men lige nu er det uvist, hvad der kommer til at ske med den populære serie.

Ifølge Rapp var han inviteret hjem til en privat fest hos Kevin Spacey, og til sidst var alle andre gæster gået, og kun Anthony Rapp var tilbage sammen med en beruset Kevin Spacey, der forsøgte at fange sin unge kollegas interesse. - Han løftede mig op på samme måde en brudgom løfter sin brud. Jeg tænkte, 'hvad sker der', men jeg prøvede ikke at komme fri lige med det samme. Så lagde han mig ned på sengen og lagde sig oven på mig og holdt mig fast, siger Anthony Rapp til Buzzfeed. Senere lykkedes det Anthony Rapp at frigøre sig fra Spaceys greb, og den unge skuespiller kunne forlade den ældre kollegas lejlighed. - Han fulgte mig til entredøren og spurgte mig, om jeg inderst inde ønskede at gå. Jeg sagde 'ja, godnat', og så gik jeg, fortæller Anthony Rapp. De to har mødt hinanden i professionel sammenhæng flere gange siden, men Rapp har aldrig taget hændelsen fra dengang op. Men med baggrund i Harvey Weinstein-skandalen og hele den flodbølge af ofre for sex-krænkelser i Hollywood, der siden er stået frem, føler Anthony Rapp sig kaldet til at tage hændelsen op. - Det handler ikke om mig og det der skete dengang men om at belyse nogle årtier med en adfærd som blev tilladt fordi så mange mennesker - inklusive mig selv - valgte at tie, siger Anthony Rapp. Og Rapps fortælling får Kevin Spacey til at beklage den mere end 30 år gamle hændelse, som han ikke selv erindrer På Twitter skriver 'House of Cards'-stjernen. - Jeg har den største respekt for Anthony Rapp som skuespiller. Jeg er skræmt fra vid og sans over at høre hans historie. Jeg husker helt ærligt ikke dette møde, der skal have fundet sted for over 30 år siden. Men hvis jeg opførte mig, som han beskriver, så skylder jeg ham den mest oprigtige undskyldning for en voldsom upassende, beruset opførsel. Jeg er meget ked af, at han har båret de her følelser med sig i alle disse år, skriver Kevin Spacey.

Kevin Spacey: - Jeg ved, der går historier om mig

Anthony Rapps afsløringer til Buzzfeed har fået Kevin Spacey til at tage sit liv op til revision. - Jeg ved, der går historier om mig derude. Og jeg ved, at de har fået ekstra næring, fordi jeg altid nidkært har beskyttet mit privaliv. De, der er tæt på mig ved, at jeg har haft forhold til både kvinder og mænd i mit liv. Jeg har elsket og haft romantiske forhold til mænd gennem hele mit liv. Nu vælger jeg at leve som homoseksuel. Jeg vil tage mig af det her på en ærlig og åben måde, og det begynder med, at jeg undersøger og vurderer, hvordan jeg har opført mig, skriver Spacey.

Sponsoreret indhold