Hollywood31. juli 2017

Husker du Christiane F? Nu kommer en ny TV-serie

Den barske bog og film om Christiane Felscherinow fra 80'erne bliver nu genindspillet som en TV-serie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/27.4.1007355223_9262213.jpg
 All Over

Christiane Fs barske tilværelse som ung narkoman har været en del af mange skoleelevers pensum. Bogen "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" udkom i 1979, og to år senere blev historien filmatiseret med Natja Brunckhorst i hovedrollen og David Bowie, der spillede sig selv.

Og nu kommer en ny version af den sande fortælling om Christiane Felscherinow, der som teenager blev en del af det hårde miljø i Berlin, hvor heroin og prostitution var hverdagskost.

- På initiativ af manuskriptforfatter Annette Hess bliver Christianes skæbne nu fortalt på ny. Constantin Television omsætter bogen til en TV-serie med producent Oliver Berben i spidsen.

Annette Hess, kendt fra produktioner som "Ku'damm 56" ( på dansk "Pigerne fra Berlin, der netop har været sendt på DR2") og "Weissensee", arbejder allerede på den dramatiske historie om Christiane F i samarbejde med fem andre forfattere. En 14-årig, der allerede som 12-årig begyndte at ryge hash og to år senere begyndte at skyde heroin i sine blodårer. I den nye serie ønsker man at udnytte hele potentialet, skriver RTL.

- Den moderne historiefortælling giver mulighed for at fortælle om Christiane og de andre børns liv fra forskellige perspektiver uden at udelade noget. Vi kan kortlægge historien - omfattende, intens og nådesløs, siger manuskriptforfatteren.

- Serien bliver et symbol på en tid med ekstremer, afhængighed og den truende venstreorienterede terror. Der er klare paralleller til i dag. Ungdommen er altid en spejling af den tid, de lever i. Det gælder både Christiane og hende venner Detlef, Babsi og Stella, forklarer Anette Hess.

Selv om Christiane ikke medvirkede i den første film om hende selv, fungerede hun som rådgiver på projektet. Om hun også bliver tilknyttet TV-serien afslører Hess ikke.

I 2013 udgav hun en efterfølger til sin storsælgende biografi fra slutningen af 70'erne. Christiane F er i dag 55 år og mor til en søn på 21 år, men livet som forhenværende junkie har ikke været let, for Christiane har siden været afhængig af metadon.

- Det største fejltrin var, at jeg skrev den første bog. Alternativet havde været, at jeg var blevet hos min bedstemor i Kaltenkirchen i Slesvig-Holsten og i stedet havde taget en uddannelse og havde giftet mig. I mellemtiden ville jeg sikkert være blevet skilt, alt sammen meget kedeligt. Men det ville have været lettere end det ansvar og den stigmatisering, der fulgte efter Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, forklarede Felscherinow til magasinet Zitty ifølge Berlingske.

Christiane F's historie:

Sponsoreret indhold