Hollywood 16. januar 2018

Model mistede ben på grund af tampon: Nu har hun mistet det andet

Den amerikanske model Lauren Wasser mistede i 2012 sit ene ben, efter at hun pådrog sig den alvorlige bakteriesygdom toksisk shock syndrom. Nu har hun så valgt at få fjernet sit andet ben som følge af sygdommen, der også er kendt som ”tamponsyge”. Se billeder af Lauren Wasser nederst i artiklen. OBS!
Foto: Instagram og All Over

Den 29-årige model Lauren Wasser var faretruende tæt på at miste livet tilbage i 2012, da hun pådrog sig den alvorlige bakteriesygdom toksisk shock syndrom.

Hun måtte have amputeret sit højre ben under knæet for at komme sig over den livstruende sygdom, der opstod, fordi Lauren Wasser havde brugt tampon.

Og i dag - fem år efter den livstruende sygdom - har hun så få fjernet sit andet ben. Også som følge af sygdommen, der var tæt på at koste hende livet. 

Lauren Wasser fortæller ifølge det australske medie News, at den planlagte amputation gik godt, og at hun er ved at komme til kræfter igen. Det er omkring en uge siden, at den 29-årige model valgte at få fjernet sit ben, efter at hun de sidste mange år havde kæmpet med så store smerter i sin fod, at hun ikke så andre udveje end at få sat benet af. I 2012 fik hun fjernet alle tæerne og hælen på venstre fod, men det lykkedes læger at redde resten af hendes ben.

- Jeg er dagligt i ulidelige smerter, har hun tidligere fortalt i en klumme ifølge Mirror.

- Jeg har et guldben, som jeg er vildt stolt af, men min venstre fod har et åbent sår, ingen hæl og ingen tæer, fortalte hun videre.

Se billeder af Lauren Wasser nederst i artiklen. OBS! Billederne kan virke voldsomme!

- Jeg kan ikke undgå at få mit andet ben amputeret. Der er intet, jeg kan gøre. Men hvad jeg kan er at sørge for, at dette ikke sker for andre, fortalte Lauren Wasser tilbage i december og hentydede til det enorme arbejde, hun har gjort for at oplyse andre kvinder om den dødsensfarlige sygdom, som altså kan opstå, hvis man ikke skifter tampon som anbefalet.

Lauren Wasser blev selv alvorligt syg af toksisk shock syndrom tilbage i 2012, og hendes tilstand var så kritisk, at hun fik et kæmpe hjerteanfald og udviklede desuden koldbrand i sine ben.

Det lykkedes ikke lægerne at redde hendes højre ben, der måtte amputeres lige under knæet. Desuden måtte lægerne også fjerne noget af hendes venstre fod i kampen for at redde hendes liv.

Trods handicappet har Lauren Wasser fortsat sin succesfulde karriere som model.

Du kan se billeder af hende fra catwalken og den røde løber i galleriet herunder. OBS! Nogle af billederne kan virke voldsomme!

Lauren Wasser

Sponsoreret indhold