Hollywood2. juni 2014

Nu graver de efter Maddie

Britisk politi i gang med at endevende område i Praia da Luz
Af af
Britisk politi vil blandt andet lede på stranden i Praia da Luz efter spor i Maddie-sagen
Britisk politi vil blandt andet lede på stranden i Praia da Luz efter spor i Maddie-sagen
 Foto: AOP
Britiske detektiver fra Scotland Yard har netop afspærret et større område vest for byen Praia da Luz i Portugal. Det var i dette område, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt for syv år siden.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Det afspærrede område ligger blot 300 meter fra Ocean Club Resortet i Praia da Luz og tæt på det område, hvor en mistænkt blev set med en pige i sine arme sent om aftenen 3. maj 2007, hvor lille Maddie forsvandt fra sin seng i familiens ferielejlighed.

LÆS OGSÅ: Endnu et gennembrud: Nu vil de grave

Scotland Yard vil benytte særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog i arbejdet med at finde eventuelle spor, der kan kaste lys over pigens mystiske forsvinding. Om de også vil grave efter liget, vil politiet ikke udelukke.

Beslutningen om at ville grave er ikke et resultat af ét nyt gennembrud i den mystiske sag, men beskrives af efterforskerne som et naturligt skridt i opklaringsarbejdet - og politiet vil ifølge det britiske mediearbejde intenst i området i dagevis.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/343eff2f1d5e4b7a928364ae291f2cdf.jpgLille Maddie som hun så ud kort tid inden, hun forsvandt (Foto: AOP)


- Der vil være gravere over alt, og det vil se meget dramatisk ud, og det vil være hjerteskærende og meget emotionelt for Madeleines stakkels forældre, udtalte politiet tidligere ifølge det britiske medie Mirror.

- Nogle områder skulle have været finkæmmet dengang af de portugisiske myndigheder, men blev det ikke, tilføjede politiet.

Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/f6cf6e748c33480790bb724d978ca0b6.jpgEt billede af hvordan eksperter mener, at pigen - der vil være 11 år i dag, hvis hun er i live - ser ud (Foto: AOP)


Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/8ed37eb5f111421d810986d77e13fa64.jpgI dagene efter hendes forsvinding blev der delt utallige flyers ud, der opfordrede alle til at stå frem, hvis de havde oplysninger i sagen (Foto: AOP)


Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.

Seneste nyt er, at britisk politi har fremlagt fem sager med tilfælde, hvor britiske piger er blevet seksuelt overfaldet/forulempet i årene op til Maddiss forsvinding i Praia da Luz-området - ét af overgrebene fandt tilmed sted blot to år inden Maddie forsvandt. Britisk politi efterlyser nu én mand, de beskriver som en 'enspænder' og har endnu engang opfordret alle, der måtte vide noget, til at træde frem.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/2b5521a1054c42ceafb48f0cd988166f.jpgKate og Gerry på stranden i Praia da Luz (Foto: AOP)

Om de nye oplysninger bliver dét, der kickstarter det helt store gennembrud, vil tiden vise.

Imens sidder specielt forældrene Kate og Gerry med ét eneste håb: Vished.

- Madeleine er enten i live eller ej, og dét kan vi ikke ændre. Hvis vi kan finde hende, kan vi bringe hende hjem. Vores håb er selvfølgelig, at hun er i live og bliver passet godt på, men lige meget hvad udfaldet bliver, har vi brug for vished. Vi har alle brug for vished, fortalte Kate og Gerry på TV torsdag den 29. april i anledning af syvårsdagen for deres datters forsvinding.

SE og HØR fortalte lørdag den 3. maj hele historien om den mystiske sag. Læs den her.

Sponsoreret indhold