Hollywood17. juni 2015

Neil Young rasende på præsidentkandidat

Rigmanden Donald Trump brugte ulovligt musikerens hit, da han annoncered, at han stiller op til det amerikanske præsidentvalg
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/neil_young_aop.jpg
 All Over Press

Den amerikanske forretningsmand Donald Trump er god for flere milliarder dollar, og annoncerede tirsdag, at han vil stille op som republikanernes præsidentkandidat. Men allerede ved præsentationen af sit kandidatur kom rigmanden tilsyneladende på kant med loven. Her bragede Neil Youngs "Rockin' in the Free World" nemlig ud af højttalerne, og det er den canadiske musiker bag sangen slet ikke tilfreds med.

- Donald Trump havde ikke ret til at bruge "Rockin' in the Free World" ved annonceringen af sit præsidentkandidatur, siger Neil Young til LA Times gennem sin manager, Elliot Roberts.

Den 69-årige sangers manager har derfor hevet fat i Trumps kampagnestab, og bedt dem om at stoppe helt med at bruge Youngs hit fra 1989. Og det er ikke bare fordi, Neil Young ikke finder sig i, at hans sang bliver udnyttet til et politisk formål. Den 69-årige sanger er faktisk lodret uenig med Trump politisk.

[node:aller-related-content]

- Neil Young, canadisk statsborger, støtter Bernie Sanders som USA's næste præsident, forklarer Neil Youngs manager til avisen.

Sanders er senator og fra Vermont og han stiller op som præsidentkandidat for Demokraterne. I teksten til "Rockin' in the Free World" holder Neil Young sig heller ikke politisk tilbage. Her er det nemlig tidligere præsident George H.W. Bush (senior), der får kritik i et af sangens vers blandt andet for sin "kinder, gentler machine gun hand".

Sponsoreret indhold