Hollywood11. april 2017

Mysteriet om Olivia Newton-Johns "døde" kæreste

Til sommer er det 12 år siden, at Olivia Newton-Johns kæreste, den tidligere kameramand Patrick McDermott, på mystisk vis forsvandt under en fisketur i Californien. Selv om myndighederne officielt erklærede ham død i 2008, er der stadig flere privatdetektiver, der ikke er i tvivl om, at Patrick McDermott er i live og lever en ny tilværelse et sted i Mexico
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/olivia_front.jpg
 Foto: All Over

En junidag i 2005 tog Olivia Newton-Johns kæreste på fisketur ud for San Pedros kyst i Californien.

Planen var, at den 48-årige Patrick McDermott skulle være på vandet i ét døgn, før at han ville vende hjem – forhåbentlig med en god fangst i bagagen.

Men Patrick McDermott vendte aldrig hjem – og den dag i dag er det stadig et mysterium, hvad der er sket med ham.

Ingen af de 22 passagerer ombord båden ”Freedom” så Patrick McDermott forlade båden eller falde over bord. Ingen bemærkede, om han forsvandt, mens de befandt sig på åbent hav.

For at fuldende mysteriet blev Patrick McDermott først meldt savnet en uge senere af myndighederne, da han ikke dukkede op til et planlagt familiearrangement.

Da den tidligere kameramand forsvandt 30. juni 2005, havde han datet ”Grease”-skuespillerinden Olivia Newton-John i ni år.

Olivia Newton-John var selv i gang med et reklamefremstød i sit hjemland Australien, og derfor tog det hende lang tid at opdage, at hendes kæreste var forsvundet.

Kystvagten iværksatte en enorm eftersøgning i området i håbet om at finde hans lig, men uden held.

Imens begyndte efterforskere og medierne at grave i Patrick McDermott fortid – og for mange var det mest sandsynlige svar, at Patrick McDermott selv havde iscenesat sin egen forsvinden.

Det kom nemlig frem, at Patrick McDermotts økonomi styrtblødte. Han var gået konkurs i 2000, han skyldte $31.000 til forskellige kreditorer, og han havde ikke betalt børnepenge i en længere periode.

Rygterne begyndte at svirre: Havde Patrick McDermott iscenesat sin egen død i et forsøg på at få fat i $100.000 i livsforsikringspenge?

https://imgix.seoghoer.dk/7.04704377.jpg
 (Foto: All Over)

Olivia Newton-John og Patrick McDermott havde datet i ni år, da han forsvandt. Foto: All Over

Samtidigt kunne efterforskere se, at Patrick McDermott – der har koreanske rødder – havde et andet pas i sit fødenavn, Patrick Kim, og at han havde hævet sin opsparing fra to forskellige bankkonti kort før sin forsvinden.

Flere medier rapporterede tilmed, at Patrick McDermott VAR i live – og at han flere gange var blevet spottet på Baja-halvøen i det nordvestlige Mexico.

På trods af dette valgte myndighederne at erklære ham død i 2008 ”som følge af en drukneulykke”.

I 2009 igangsatte en privat efterforsker fra Texas en undersøgelse af mysteriet om Patrick McDermott.

Få uger inde i hans efterforskning – i februar 2009 – blev der angiveligt sendt en fax fra en person tæt på Patrick McDermott, hvor han afslørede, at Patrick McDermott var i live, og at han ønskede at leve i fred.

- Pat har ikke begået noget kriminelt. Pat vil simpelthen bare gerne leve i fred.

- Lad ham leve hans liv i fred og harmoni. Han har det godt, og han har begyndt et nyt liv både fysisk og mentalt. Stop denne eftersøgning øjeblikkeligt.

Året efter kom endnu en melding om, at Patrick McDermott ikke var druknet – men at han levede et nyt liv et sted i Mexico.

I april 2010 kunne en række private efterforskere konkludere, at han opholdt sig i Mexico.

Via en hjemmeside kaldet findpatrickmcdermott.com – hvor borgere kunne sende tips i sagen – havde efterforskerne sporet, at en del af hjemmesidens besøg stammede fra den samme IP-adresse.

IP-adressen lå i Mexico og ledte ifølge efterforskerne dem i retning mod forsvundne Patrick McDermott.

De havde ”dokumentationer og lydfiler”, der ”udover enhver tvivl fastslog, at Mr. McDermott er i live”.

Samme konklusion nåede ugebladet Woman’s Day, der efterforskede den mystiske forsvindingssag sidste forår.

Ifølge ugebladet dukkede der i 2016 nye og friske kilder op, der bekræftede, at Patrick McDermott er i live, og at han de sidste mange år har levet skjult på landet et sted i Baja-regionen i Mexico med en ny, tysk kæreste.

Efterforskeren John Nazarian udtalte sidste år ifølge Woman’s Day:

- Der har været rygter om, at han boede der med en tysker. Jeg har talt med flere personer der. Kvinden, som han blev set med, blev beskrevet som en, der havde tysk accent.

Et vidne, barejeren Manuel Valdez Vazquez, stod også frem med oplysninger, der peger på, at Patrick McDermott kan være i live.

Barejeren mener nemlig at have serveret øl til McDermott på hans bar, Tequila’s Sunrice, der ligger i Todos Santos.

Flere i området bekræfter, at McDermott bor der i dag under en ny identitet. De beskriver ham som ”en ensom, stille mand, som ikke tiltrækker sig meget opmærksomhed”.

Andre fastholder dog den dag i dag, at Patrick McDermott på tragisk vis druknede under fisketuren 30. juni 2005.

En af dem er hans ekskone Yvette Nipar, som han fik sønnen Chance med.

Olivia Newton-John ved ikke med sikkerhed, hvad hun skal mene om sagen.

Skuespillerinden har tidligere udtalt, at hun ”stadig undrer sig”.

- Det var meget hårdt. Han forsvandt til søs, og ingen ved rigtigt, hvad der skete. Det er menneskeligt at undre sig, men du ved. Der er ting i livet, som du bliver nødt til at acceptere og slippe.

- Jeg fortsætter med mit liv, men selvfølgelig dukker spørgsmålene op fra tid til anden.

Du kan se billeder herunder:

Olivia Newton-Johns kæreste forsvandt

Sponsoreret indhold