Hollywood 31. maj 2016

Mulder og Scully: Derfor er ”X-Files” en succes

Hovedpersonerne giver deres bud på, hvorfor kultserien stadig virker
Foto: Fox Paramount

Året var 1993 da hele verden fulgt med i hvordan FBI-agenterne Mulder og Scully opklarede forbrydelser med paranomale aktiviteter i serien ”X-Files”. I år har serien så gjort comeback med en 10. sæson, men hvorfor er den blevet kult over hele kloden? Det har de to hovedrolleindehavere David Duchovny og Gillian Anderson et par bud på.

- Der var noget universelt over ”X-Files”. Det foregik på amerikansk jord, men paranomale aktiviteter er ikke noget amerikansk, som for eksempel ”Venner” og ”Skadestuen”. Temaerne i ”X-Files” er universelle og derfor tror jeg, den er kommet på bredt omkring, siger David Duchovny blandt andet i videointerviewet, som du kan se herunder:

-Scully var en meget usædvanlig karakter at se på TV, da serien begyndte. Stærke, intelligente kvinder, der tænkte videre end forhold og børn kunne genkende sig selv i Scully. Der var en Scully-effekt: flere piger begyndte at interessere sig for videnskab og der kom flere kvindelige FBI-agenter, fortæller Gillian Anderson i et interview herunder.

Du kan se alle sæsonerne på Viaplay og købe 10. sæson på Blu-ray fra juni.

Sponsoreret indhold