Hollywood17. januar 2017

Blasfemiballade: Morgan Freeman kylet ud efter skandalesprog

Den legendariske filmstjerne brugte ordet "myte" på et religiøst sted i den israelske storby Jerusalem.
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/morgan_freeman.jpg
 Foto: All Over Press

Under optagelserne til dokumentarserien "The Story of God" (Historien om Gud, red.) blev Morgan Freeman beskyldt for blasfemi.

Den 79-årige legendariske Hollywood-veteran fik sagt et ord, der er strengt forbudt at sige bestemte steder i den israelske storby Jerusalem, som er hellig blandt både jøder, kristne og muslimer.

- Der er er bestemte ord, man ikke må sige på bestemte steder på kloden. Et af dem er ordet "myte", fortalte den Oscar-vindende superstjerne i programmet "The Talk" mandag, skriver avisen Toronto Sun.

Ordet røg dog over Freemans læber under optagelserne, og det fik konsekvenser for "En verden udenfor"-stjernen, der prompte blev kylet ud, selv om han ikke anede, at det var forbudt.

- Når man befinder sig på nogens religiøse sted, siger man ikke "myte". Jeg sagde "myte". Og de sagde: "dig, der - ud!"

Foruden sin forrygende filmkarriere har Freeman siden sidste år filmet en dokumentarserie, der udforsker livet og døden set gennem flere religioner.

Til sommer fylder Freeman 80 år, og den forestående fødselsdag har mere end nogensinde fået filmstjernen til at reflektere over meningen med det hele.

- Jeg har en nysgerrighed om livet, og en af de ting, der omgiver livet, er tanken om døden, og hvad der kommer efter, sagde skuespilleren til Variety i august.

- Alt dette er indkapslet i vores tanker om gud og religion, reflekterede superstjernen i interviewet med magasinet.

Blandt sine 120 roller har Morgan Freeman meget apropos portrætteret Gud i komedien "Bruce den Almægtige" fra 2003.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold