Hollywood16. april 2018

Mindestatue af prinsesse Diana fjernet fra Harrods

Statuen af prinsesse Diana og Dodi Al-Fayed, der i mange år har stået som et mindesmærke i stormagasinet Harrods, er blevet flyttet hjem til Dodis far Mohammed Al-Fayed
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/diana.jpg
 (Foto: All Over Press)

Mange danskere har måske set statuen af prinsesse Diana og Dodi Al-Fayed, der har stået i kælderen i stormagasinet Harrods, når de har været en tur i London.

Men det er slut nu. Statuen er nemlig blevet fjernet fra Harrods og står nu i stedet hjemme hos Dodi Al-Fayeds far, Mohammed Al-Fayed.

Statuen af Diana og Dodi har stået i Harrods siden 2005, hvor Mohammed Al-Fayed, der på det tidspunkt ejede Harrods, afslørede statuen.

Det er har også været Mohammeds ønske, at statuen skulle flyttes hjem til ham.

- Det er en velsignelse og en trøst at have statuen af Dodi og prinsesse Diana i vores hjem, efter vi har delt den med offentligheden i så mange år, fortæller Mohammed til DailyMail.

Planerne om at fjerne statuen af Dodi Al-Fayed og prinsesse Diana blev taget allerede sidste år,

Dengang mente mange, at det var et forsøg fra Harrods side, så de igen kunne blive kongelig hofleverandør. En titel som det store varehus mistede tilbage i 2000.

Artiklen fortsætter efter billedet

https://imgix.seoghoer.dk/18.00697962.jpg
 Foto: All Over Press

Sådan så statuen, der indtil for nylig stod i kælderen i Harrods, ud. (Foto: All Over Press)

Prins Harry og prins William har tidligere fortalt, at de er ved at få lavet en statue af prinsesse Diana, der skal stå i parken ved Kensington Palace. Planen er, at det nye mindesmærke for Diana er klar i 2019.

Dermed er det altså stadig muligt for den britiske befolkning at mindes prinsesse Diana.

- Der er gået 20 år siden vores mors død, og det er på tide at markere hendes positive indflydelse i England og i resten af verden med en permanent statue. Vores mor rørte så mange mennesker, og vi håber, at statuen vil hjælpe alle dem, der besøger den, når den bliver opsat, har prinserne tidligere udtalt i en pressemeddelese fra Kensington Palace.

Diana døde i en bilulykke i Paris den 31. august 1997, hun blev blot 36 år gammel.

Prinsesse Diana blev begravet 6. september 1997 i Westminster Abbey i London. Omkring to milliarder seere fulgte Diana på hendes sidste rejse.

Du kan læse hele historien om Dianas sidste døgn her

Se flere billeder af prinsesse Diana i galleriet herunder

Prinsesse Dianas død samt billeder fra hendes liv

Sponsoreret indhold