Hollywood 10. november 2017

Mikael Persbrandt hylder Kevin Spacey

Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt udtrykker respekt for Kevin Spacey i ny biografi
Foto: All Over Press

Den svenske superstjerne Mikael Persbrandt hylder i en ny biografi, der udkommer i dag, den detroniserede Hollywood-stjerne og dobbelte Oscar-vinder, Kevin Spacey. Spaceys er på små 14 dage gået fra forgudet til forhadt, efter at Star Trek-stjernen Anthony Rapp stod frem forrige søndag og fortalte, hvordan Kevin Spacey tilbage i 1986 havde gjort seksuelle tilnærmelser til ham. Anthony Rapp var på det tidspunkt 14 år gammel, mens Kevin Spacey var 26.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Siden da er det væltet frem med beskyldninger mod Spacey om at han - helt op til i dag under optagelserne af 'House of Cards' - har blottet sig over for gramset på en lang række mænd i filmverdenen og på barer. Men de beskyldninger var ikke kendt, da Persbrandt skrev sin biografi, og i et kapitel af bogen, der har fået titlen 'Som jeg husker det', hylder han nogle af sine favoritskuespillere i Hollywood. Den svenske skuespiller nævner blandt andre Gary Oldman, Sean Penn og Tim Roth. Men også Kevin Spacey roser han og nævner hans Oscar-belønnede rolle i filmen 'The Usual suspects'. - Den lidt tilbageholdne måde, han spiller sin rolle på gør, at han kan fylde blot et enkelt blik med så meget mening. Det er så langt fra den gængse machorolle, som man kan komme, skriver Mikael Persbrandt om Spacey.
Spacey er blevet fyret fra successerien 'House of Cards' og han er blevet skrevet ud af Ridley Scotts film 'All the money in the world', der ellers var færdig og klar til lancering. Spaceys rolle og alle scener skal nu over tages af Christopher Plummer.

Kevin Spacey er sprunget ud som homoseksuel og går nu i behandling efter de mange beskyldninger om overgreb. (Foto: All Over Press)

De rosende ord om Spacey har fået lov at blive i bogen, men der ER lavet ændringer i sidste øjeblik - måske med baggrund i hele den flodbølge af beskyldninger om sexovergreb, der er kommet i kølvandet på Harvey Weinstein-sagen. Albert Bonniers forlag, som udgiver bogen, har fjernet en scene med et sexovergreb. I den version af bogen, som blev delt ud til journalister, beskriver Persbrandt meget indgående en scene med et sexovergreb på en kvinde, som han selv deltager i. Scenen bliver instrueret af en meget velanset instruktør. Konfronteret med, at beskrvelsen af scenen nu er slettet fra den færdige bog, svarer Persbrandt, 'at det var en drøm'. Forlaget uddyber. - Scenen er slettet af juridiske årsager. Vi arbejder med vores bøger, helt frem til de går i trykken. Specielt når det gælder biografier og folks memoirer, har vi jurister inde over, fordi der blandt andet kan være problemer med folk, der bliver nævnnt ved navn, siger Anna-Karin Korpi fra Albert Bonniers forlag til aftonbladet.se.

Sponsoreret indhold