Hollywood13. januar 2017

Mette-Marit beskrives som "usympatisk" og "utilregnelig"

Kronprinsessen kritiserede pressen, der nu bider igen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/marius.jpg
 Foto: All Over Press)

Norges kronprinsesse, Mette-Marit, er i åben krig med dele af den norske medieverden i forbindelse med hendes søn Marius' 20 års fødselsdag.

Baggrunden er, at Mette-Marit torsdag i et åbent brev på det norske kongehus' hjemmeside kritiserer dele af pressen for deres hidtidige behandling af hendes søn.

Men hendes kritik er diffus og uden egentlig adresse.

- De sidste par år har været præget af en udvikling, som jeg som mor gerne ville have været foruden. Marius har været udsat for et pres fra dele af norsk presse, som jeg ikke mener er dem værdigt, skriver Mette Marit.

- Nogle få medier har valgt at skrive om ungdommelig ubetænksomhed, det ville være unaturligt, hvis der ikke fandtes eksempler på det, fortsætter hun.

- Marius ønsker ikke at leve i et offentligt liv. Derfor appellerer jeg til, at nogle af de norske medier, lader ham slippe for medieinteresse, han ikke ønsker. Det er blandt andet derfor, at han nu vælger at rejse til udlandet for at studere, skriver Mette-Marit og takker samtidig de medier der har "behandlet Marius' ungdom med klogskab".

I brevet, som du kan læse i sin helhed her, nævner hun ingen medier ved navn, og hun skriver heller ikke, hvad det er for en udvikling de seneste par år, hun ikke bryder sig om.

Og Norsk Journalistforbund ærgrer sig over, at kritikken ikke er specifik hvad angår medier og konkrete kritikpunkter, så pressen kan vurdere og reagere på hendes kritik.

Meget mere direkte er den norske tabloidavis, Verdens Gang (VG).

- Moderfølelsen gør vel selv en kommende dronning utilregnelig i gerningsøjeblikket, skriver VG i rubrikken i en artikel, hvor avisen går i rette med Mette-Marit.

Og avisen fortsætter:

- Der er noget grundlæggende urovækkende og usympatisk i, at vores kommende dronning bruger en kongelig pressemeddelelse til at diktere, hvad medierne bør gøre, og hvad de ikke skal gøre, skriver VG.

Avisen mener, at Marius selv har valgt en meget eksponeret tilværelse i offentlighedens søgelys, hvad enten hans mor er vild med det eller ej.

Han har en Instagram-profil med 41.000 følgere og en Snapchat-konto, som er blandt Norges mest omtalte, og på den måde deler han indblik i livet i kongefamilien og kendisfester.

Marius har været kendis-trækplaster med en rolle i succes-serien SKAM, han dukker op på den røde løber til diverse gallepremierer og lægger billeder op af sig selv på sociale medier i selskab med verdensstjerner som Justin Bieber og Zara Larsson.

Oven i alt det har han også været blikfang for tandblegningsbehandlinger på en skønhedssalon.

Så alt i alt mener Verdens Gang, at Mette-Marits kritik af medierne er både hul og ubegrundet, fordi Marius selv i stor stil er en meget offentlig person og selv aktivt opsøger opmærksomheden.

- Vi håber, at Marius bliver en officiel del af kendislivet, for han er frisk pust. Og håbet er lysegrønt, for 20-årige har jo en tendens til at gøre præcis det modsatte af, hvad deres mor siger, skriver VG.

Mette-Marit har ikke og kommer næppe til at kommentere Verdens Gangs artikel.

Se galleri med kronprinsesse Mette-Marits søn fra et tidligere forhold, Marius Borg Høiby:

Marius Borg Høiby, januar 2017

Sponsoreret indhold