Hollywood1. oktober 2015

Meryl Streep raser over Hollywood-sexisme

Den legendariske skuespiller Meryl Streep giver et indblik i den sexistiske kultur, der gennemsyrer Hollywood
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/meryl_streep_aop.jpg
 All Over Press

Meryl Streep er netop nu aktuel med filmen "Suffragette", der handler om de britiske kvinders voldsomme kamp for stemmeret i tiden omkring Første Verdenskrig. Men kvindekamp og ligestilling er ikke kun historiske emner ifølge Streep, som anklager Hollywood for at være gennemsyret af sexisme:

- Mænd i filmbranchen burde se det som et problem, at de er så dominerende. De folk i branchen, der tager de vigtige beslutninger, burde se rundt i mødelokalet og føle, at der var noget galt, når halvdelen af deltagerne ikke er kvinder, fortæller den tredobbelte Oscar-vinder, som kender Hollywood bedre end de fleste.

Streep løfter også sløret for det mest irriterende spørgsmål, hun bliver stillet af journalister.

- Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor jeg spiller stærke kvinder, men der er ingen mænd, der bliver spurgt, hvorfor de spiller stærke mænd. Hvorfor ikke? Fordi det ville være absurd, siger Streep til det engelske magasin Time Out.

Med sine udtalelser bakker Meryl Streep op om sin yngre kollega, Emma Watson, der tidligere på ugen havde et indlæg i avisen The Guardian, hvor hun hudflettede den sexistiske filmbranche.

- Jeg oplever sexisme i, at jeg har arbejdet sammen med 17 mandlige instruktører og kun to kvindelige. Og i forhold til producere har jeg arbejdet sammen 13 mænd og kun én kvinde, skrev den universitetsuddannede Watson, der ligesom Streep ser det som et ledelsesmæssigt problem.

[node:aller-related-content]

- Mændene i toppen har ofte svært ved at forholde sig til de problemer, kvinder står overfor, og derfor bliver vi ikke taget alvorligt, men kvinder er lige så skyldige i at diskriminere kvinder - kvinder kan være utroligt dømmende, raser hun.

Hvis man vil se Meryl Streep i rollen som britisk kvindeforkæmper, må man vente til den 26. november, hvor "Suffragette" har dansk premiere.

Sponsoreret indhold