Hollywood16. oktober 2017

Var kæmpe teenage-stjerne: Men "Malcolm i Midten" husker nærmest intet

Den amerikanske skuespiller Frankie Muniz var i 00’erne en af de største teenagestjerner i USA – og han havde blandt andet stor succes i rollen som Malcolm i hit-serien ”Malcolm i Midten”. Men i dag husker skuespilleren stort set intet fra hans storhedstid i 00’erne – Frankie Muniz lider nemlig af transitorisk cerebral iskæmi (TCI) og hukommelsestab
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/26.00526935.jpg
 (Foto: All Over)

Han var kendt og elsket som den kloge og smarte Malcolm i den amerikanske sitcom fra 00’erne ”Malcolm i Midten”.

Han tjente styrtende med millioner, og hans populære serie vandt intet mindre end syv Emmy Awards, ligesom den også var nomineret til hele syv Golden Globes.

Men hovedpersonen selv – den amerikanske skuespiller Frankie Muniz – husker stort set intet selv fra sin storhedstid.

Den i dag 31-årige skuespiller lider nemlig af hukommelsestab og kan derfor slet ikke huske, at han var med i syv sæsoner og 151 episoder af den populære sitcom.

Det fortalte han for nylig i forbindelse med den amerikanske udgave af ”Vild med dans”, hvor Frankie Muniz deltager. Her blandt han spurgt ind til sin karrieres højdepunkter, hvorefter den 31-årige skuespiller måtte erkende, at han faktisk ikke husker særlig meget fra sin succesfulde fortid:

- De fleste tror, at mine mest mindeværdige år var, da vi lavede ”Malcolm i Midten”, fordi den lod mig udleve alle mine drømme, men sandheden er, at jeg ikke husker særligt meget fra dengang. Jeg føler næsten ikke, at det var mig, forklarede han ifølge det amerikanske medie Huffington Post.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/2001_emmy.jpg
 (Foto: All Over)

Frankie Muniz og resten af "Malcolm i Midten"-holdet i 2001 til Emmy-uddelingen. Du kan se flere billeder af skuespilleren i det store galleri nederst i artiklen. Foto: All Over

Hukommelsestabet skyldes ifølge Frankie Muniz flere anfald, der går under betegnelsen transitorisk cerebral iskæmi (TCI). Anfaldene er kortvarige, men hæmmer blodforsyningen til hjernen.

Frankie Muniz har tidligere fortalt, at første anfald kom tilbage i 2012 – siden har han med egne ord haft omkring 15 TCI-anfald. Derudover har han haft ni hjernerystelser samt overlevet en alvorlig bilulykke tilbage i 2009, og alt dette har ifølge skuespilleren medvirket til, at han har udviklet hukommelsestab.

- Det gør mig lidt ked af det, at jeg ikke bare kan huske ting. For eksempel kan jeg ikke huske, at jeg rejste til Australien, har skuespilleren tidligere fortalt.

Også hele perioden med ”Malcolm i Midten”, der blev optaget fra 2000 til 2006, har han svært ved at huske. I stedet har han efterfølgende genset serien, der blev et stort hit både i USA og udlandet.

- Det var sjovt. Jeg kan som sagt ikke huske, at vi optog det, så jeg så det bare som en fan og nød det. Det er jo en ret sjov serie, har Frankie Muniz efterfølgende fortalt om ”Malcolm i Midten”.

Foruden flere roller i serier og film har Frankie Muniz også haft succes som trommeslager i bandet Kingsfoil, ligesom han også har kørt racerløb som professionel.

Og lige nu er han altså aktuel i den amerikanske udgave af ”Vild med dans”, der kaldes "Dancing With the Stars".

Du kan se billeder af ham i galleriet herunder:

Frankie Muniz

Sponsoreret indhold