Matthew Perry: Sådan blev jeg ædru

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

All Over Press

Matthew Perry blev en international stjerne i rollen som Chandler Bing i den populære komedieserie "Venner". Men det var ikke kun liv og glade dage for den 46-årige skuespiller. Gennem 30 år havde skuespilleren seriøse problemer med stoffer og alkohol.

- Du kan ikke have et stofmisbrug i 30 år og så forvente, at det bliver løst på 28 dage, siger Matthew Perry i en video hos netmediet The Hollywood Reporter.

Matthew Perry var første gang på afvænning i 1997, mens tv-serien Venner stadig kørte, og igen i 2001. Nu er skuespilleren endelig ude på den anden side, og han har erfaret, hvad der hjalp ham videre. På afvænningscentret kunne han nemlig fokusere mere på at hjælpe andre end på sig selv. Og det var det, der gav ham motivation.

Skuespilleren klarede sin afvænning og i juni 2015 modtog han sågar en pris for det fra afvænningscentret Phoenix House, nemlig en Phoenix Rising Award.

- Jeg er vel så en prisvindende alkoholiker, konkluderer den humoristiske skuespiller med et grin.

- Men det burde ikke være mig, der fik en pris. Phoenix House burde få en pris, mener Matthew Perry, som ikke har andet end ros til overs for afvænningscentret.

I dag beskriver den amerikansk-canadiske skuespiller det som sin fornemste opgave at hjælpe andre i samme situation.

- Jeg har haft mange op- og nedture i mit liv. Men det bedste er, at hvis der kommer en alkoholiker op til mig nu, og spørger om jeg kan hjælpe dem med at stoppe med at drikke, så kan jeg sige 'Ja, det ved jeg, hvordan man gør', siger Venner-stjernen.

Matthew Perry forklarer, at det har været et ekstremt hårdt forløb, fordi han har været så meget i mediernes søgelys. Men nu vil han i stedet bruge sin berømmelse til at sætte fokus på, at der er håb på den anden side.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close