Maddie-sagen: Her er efterforskernes konklusion

Politiet leder efter spor ved hullet

Politiet leder efter spor ved hullet

Foto: AOP
De sidste otte dage har detektiver fra Scotland Yard finkæmmet området i Praia da Luz i Portugal, hvor den dengang treårige Madeleine 'Maddie' McCann på mystisk vis forsvandt under en ferie med sine forældre.

Og nu har det britiske Scotland Yard kommet med deres første konklusion i en pressemeddelelse, skriver det britiske medie Daily Mail.

Detektiverne har ved hjælp af særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog gravet blot 300 meter fra ferieresortet, hvor familien boede 3. maj 2007 - den aften, hvor Maddie forsvandt fra sin seng. Politiet har blandt andet sikret tøjrester, som blev fundet under et tildækket hul. Tøjresterne er ved at blive undersøgt for DNA spor og for at enten be- eller afkræfte, om tøjet har forbindelse til den forsvundne pige.

LÆS OGSÅ: Tøjrester fundet: Er det Maddies?

LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Forældrene forbereder sig på 'store oplysninger'

LÆS OGSÅ:Maddie forsvandt: Hvad skete der minut for minut?

Indtil videre har politiet ikke meldt officielt ud, om disse tøjrester er blevet færdigundersøgt. Til gengæld har politiet onsdag udsendt en pressemeddelelse, hvori de konkludere, at der endnu ikke er fundet entydige beviser i den mystiske sag.

- Der er blevet fundet 41 anormaliteter i området via undersøgelser fra luften og jorden, og disse skal undersøges fuldt ud. På dette tidspunkt er der ikke fundet beviser, der med sikkerhed kan relateres til Madeleine McCann, oplyser politiet således i pressemeddelelsen.
Detektiverne har overdækket det hul, som de fandt nær ferieresortet, hvor Maddie forsvandt (Foto: AOP)
Retsmedicinske arkæologer har hjulpet til med at undersøge området for at be- eller afkrædte, om Maddie blev dræbt og begravet her (Foto: AOP)


Politiet tilføjede, at efterforskningen nu rykker ind i en ny fase, som ifølge det britiske medie kan indebære anholdelser af en række interessante personer. Disse personer kan holde nøglen til at løse gåden om pigens forsvinding, skriver Daily Mail. Samtidigt er det kommet frem, at politiet arbejder ud fra en teori om, at den lille pige blev dræbt og begravet i det populære ferieområde. Derfor er det muligt, at politi og detektiver kan blive i området i flere måneder for at grave og undersøge.

Onsdag rykkede gravearbejdet også videre til et nyt område, der ligger 15 minutters gang fra familiens ferieresport. Her benytter detektiverne sig også af sporhunde og elektronisk udstyr.

Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.
Det sidste billede af Maddie blev taget samme dag, hun forsvandt, hvor hun hyggede sig ved poolen sammen med forældrene og de to mindre søskende (Foto: AOP)
Forældrene Kate og Gerry på stranden i Praia da Luz (Foto: AOP)


Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.

Seneste nyt er - foruden det nye gravearbejde på Algarvekysten i Portugal - at britisk politi har fremlagt fem sager med tilfælde, hvor britiske piger er blevet seksuelt overfaldet/forulempet i årene op til Maddies forsvinding i Praia da Luz-området - ét af overgrebene fandt tilmed sted blot to år inden Maddie forsvandt. Britisk politi efterlyser nu én mand, de beskriver som en 'enspænder' og har endnu engang opfordret alle, der måtte vide noget, til at træde frem.

Om de nye oplysninger bliver dét, der kickstarter det helt store gennembrud, vil tiden vise.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close