Hollywood4. juni 2014

Maddie-sagen: Forældrene ’forbereder sig på store oplysninger’

Se videoen: Her graver de efter Maddie
Af af
Detektiverne er begyndt at grave i den mystiske forsvindings-sag
Detektiverne er begyndt at grave i den mystiske forsvindings-sag
 Foto: YouTube og AOP
Forældrene til den forsvundne Madeleine 'Maddie' McCann 'forbereder sig på store oplysninger', efter britisk Scotland Yard mandag indledte det møjsomme arbejde med at grave i området, hvor den dengang tre-årige pige forsvandt i Praia da Luz-området i Portugal i maj 2007.

Det skriver det britiske medie Daily Record.

Forældrene Kate og Gerry McCann er blevet tilbage i England, hvor de i spænding venter på, om detektivernes gravearbejde vil kaste nyt lys over den syv år gamle forsvindingssag.
Scotland Yard afspærrede et større område mandag og begyndte herefter at grave.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ec60c6f338e44873a4d50504cd76512b.jpgForældrene Kate og Gerry på stranden i Praia da Luz, hvor den lille pige forsvandt (Foto: AOP)


Det afspærrede område ligger blot 300 meter fra Ocean Club Resortet i Praia da Luz og tæt på det område, hvor en mistænkt blev set med en pige i sine arme sent om natten 3. maj 2007, hvor lille Maddie forsvandt fra sin ferielejlighed.

Scotland Yard vil benytte særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog i arbejdet med at finde eventuelle spor, der kan kaste lys over pigens mystiske forsvinding. Om de også vil grave efter liget, vil politiet ikke udelukke.

Beslutningen om at ville grave er ikke et resultat af ét nyt gennembrud i den mystiske sag, men beskrives af efterforskerne som et naturligt skridt i opklaringsarbejdet - og politiet vil ifølge det britiske mediearbejde intenst i området i dagevis.


Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

- Der vil være gravere over alt, og det vil se meget dramatisk ud, og det vil være hjerteskærende og meget emotionelt for Madeleines stakkels forældre, udtalte politiet tidligere ifølge det britiske medie Mirror.

- Nogle områder skulle have været finkæmmet dengang af de portugisiske myndigheder, men blev det ikke, tilføjede politiet.

Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/6c4309988a76467dbb5f52f516c4ea44.jpgKate fremviser et sæt nattøj magen til det, som datteren bar den aften, hun forsvandt (Foto: AOP)


Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/343eff2f1d5e4b7a928364ae291f2cdf.jpgMaddie forsvandt på mystisk vis, mens hun var på ferie med sin familie i Portugal (Foto: AOP)


Seneste nyt er (foruden dét faktum, at de er begyndt grave), at britisk politi har fremlagt fem sager med tilfælde, hvor britiske piger er blevet seksuelt overfaldet/forulempet i årene op til Maddies forsvinding i Praia da Luz-området - ét af overgrebene fandt tilmed sted blot to år inden Maddie forsvandt. Britisk politi efterlyser nu én mand, de beskriver som en 'enspænder' og har endnu engang opfordret alle, der måtte vide noget, til at træde frem.

Om de nye oplysninger bliver dét, der kickstarter det helt store gennembrud, vil tiden vise.

Imens sidder specielt forældrene Kate og Gerry med ét eneste håb: Vished.

- Madeleine er enten i live eller ej, og dét kan vi ikke ændre. Hvis vi kan finde hende, kan vi bringe hende hjem. Vores håb er selvfølgelig, at hun er i live og bliver passet godt på, men lige meget hvad udfaldet bliver, har vi brug for vished. Vi har alle brug for vished, fortalte Kate og Gerry på TV torsdag i anledning af syvårsdagen for deres datters forsvinding.

SE og HØR fortalte lørdag den. 3. maj hele historien om den mystiske sag. Læs den her.

Sponsoreret indhold