Hollywood25. august 2014

Maddie-sagen: Er det ved at være ’sidste udkald’ for efterforskerne?

Syv efterforskere fra Scotland Yard rejser igen til Portugal
Af af
Syv efterforskere fra Scotland Yard tager igen til Portugal i kampen om at løse mysteriet om Maddie McCann
Syv efterforskere fra Scotland Yard tager igen til Portugal i kampen om at løse mysteriet om Maddie McCann
 Foto: AOPSyv år er gået, siden den dengang 3-årige britiske pige Madeleine 'Maddie' McCann på mystisk vis forsvandt under en ferie i Praia da Luz-området i Portugal.

Og trods en intensiv eftersøgning både i Portugal og andre dele af verden er det endnu ikke lykkedes at komme nærmere et svar på, hvad der skete med pigen, efter hun forsvandt om aftenen 3. maj 2007.

I næste måned vil Scotland Yard endnu engang tage tilbage til ferieområdet, hvor pigen forsvandt, men ifølge kilder tæt på Scotland Yard kan denne rejse nærme sig et 'sidste udkald' for at løse mysteriet om Maddie.

Det skriver det britiske medie Mirror.

De syv efterforskere fra Scotland Yard vil blandt andet interviewe syv personer i sagen. Alle personer bliver afhørt "af egen fri vilje" og behandles som 'arguido', som det hedder på portugisisk. Det betyder, at det er personer, som politiet finder mere interessante end for eksempel vidner, men at personerne på samme tid ikke er anholdt eller sigtet.

- De (efterforskerne red.) er klar over, der er en begrænset mængde ressourcer tilbage for undersøgelsen, og de har brug for resultater. Det er håbet, at de er på rette spor, siger en kilde til The Mirror, der samtidig kaldet det et 'make or break moment'.

I juni tilbragte otte detektiver fra Scotland Yard flere dage i Praia da Lux, hvor de finkæmmede området, hvor treårige Madeleine 'Maddie' McCann på mystisk vis forsvandt under en ferie med sine forældre.

Detektiverne brugte særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog og gravede blot 300 meter fra ferieresortet, hvor familien boede 3. maj 2007 - den aften, hvor Maddie forsvandt fra sin seng.

LÆS OGSÅ: Efterforskere har gravet i Maddie-sagen: Her er deres konklusion

LÆS OGSÅ: Maddie forsvandt: Hvad skete der minut for minut?

LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Forældrene forbereder sig på 'store oplysninger'

Politiet fandt blandt andet tøjrester under et tildækket hul. Tøjresterne viste dog ikke at have relation til den forsvundne pige.

Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/f8102dbc55ca4411b2cb22344d8516d9.jpgDet sidste billede, der er taget af Maddie (Foto: AOP)


Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.

Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.

Nu er de britiske efterforskere dog ved at løbe tør for nye spor, skriver det britiske medie Mirror.

Sponsoreret indhold