Maddie forsvandt: I dag begynder afhøringen af fire mistænkte

Maddie forsvandt fra sin seng 3. maj 2007 - nu bliver fire mistænkte afhørt

Maddie forsvandt fra sin seng 3. maj 2007 - nu bliver fire mistænkte afhørt

Foto: AOPMere end syv år efter den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann forsvandt, håber britisk politi nu, at de kan komme nærmere et svar på, hvad der skete med den lyshårede pige.

I dag begynder afhøringerne af fire mistænkte således i Algarve-området i Portugal, hvor Maddie forsvandt sporløs under en ferie med sin familie 3. maj 2007.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

De fire mistænkte har alle tilknytning til området i Praia da Luz på Algarve-kysten, hvor Maddie forsvandt. Russeren, der er forretningsmand, boede tilmed tæt på ferieresortet, hvor familien holdt ferie tilbage i maj 2007.
Feriekomplekset Ocean Club, hvor familien McCann boede (Foto: AOP)


Håbet er, at én af de fire mistænkte holder nøglen til at løse gåden om pigens forsvinding, men indtil videre har britisk politi ikke ønsket at gå i detaljer med, hvorfor præcis disse fire personer har politiets interesse.

Alle mistænkte bliver afhørt "af egen fri vilje" og behandles som 'arguido', som det hedder på portugisisk. Det betyder, at det er personer, som politiet finder mere interessante end for eksempel vidner, men at personerne på samme tid ikke er anholdt eller sigtet.

Otte vidner formodes også at blive interviewet over de kommende to dage.

LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Her er efterforskernes konklusion

LÆS OGSÅ: Maddie-sagen: Hvad skete der minut for minut?

LÆS OGSÅ:I dag er det syv år siden: Læs HELE mysteriet om Maddie

LÆS OGSÅ: Maddies forældre forbereder sig 'på store nyheder'

I begyndelsen af juni finkæmmede detektiver fra Scotland Yard området i Praia da Luz i Portugal, hvor den dengang treårige Madeleine 'Maddie' McCann på mystisk vis forsvandt under en ferie med sine forældre.

Detektiverne brugte særligt radar-udstyr, sporhunde og en retsmedicinsk arkæolog, mens de gravede blot 300 meter fra ferieresortet, hvor familien boede 3. maj 2007 - den aften, hvor Maddie forsvandt fra sin seng. Politiet har blandt andet sikret tøjrester, som blev fundet under et tildækket hul. Tøjresterne er ved at blive undersøgt for DNA spor og for at enten be- eller afkræfte, om tøjet har forbindelse til den forsvundne pige.

11. juni udsendte politiet en pressemeddelelse, hvori de konkluderede, at der endnu ikke er fundet entydige beviser i den mystiske sag.
Det sidste billede, der er taget af Maddie, inden hun forsvandt 3. maj 2007 (Foto: AOP)


- Der er blevet fundet 41 anormaliteter i området via undersøgelser fra luften og jorden, og disse skal undersøges fuldt ud. På dette tidspunkt er der ikke fundet beviser, der med sikkerhed kan relateres til Madeleine McCann, oplyste politiet således i pressemeddelelsen.

Samtidigt kom det frem, at politiet arbejder ud fra en teori om, at den lille pige blev dræbt og begravet i det populære ferieområde. Derfor er det muligt, at politi og detektiver kan blive i området i flere måneder for at grave og undersøge.

Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.
Kate McCann fremviser et sæt nattøj magen til det, som Maddie bar den aften, hun forsvandt (Foto: AOP=


Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.


Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.

Seneste nyt er - foruden de nye afhøringer - at britisk politi har fremlagt fem sager med tilfælde, hvor britiske piger er blevet seksuelt overfaldet/forulempet i årene op til Maddies forsvinding i Praia da Luz-området - ét af overgrebene fandt tilmed sted blot to år inden Maddie forsvandt. Britisk politi efterlyser nu én mand, de beskriver som en 'enspænder' og har endnu engang opfordret alle, der måtte vide noget, til at træde frem.

Politiet har endnu ikke be- eller afkræftet, om disse personer er identiske med de fire mistænkte.

Om de nye oplysninger bliver dét, der kickstarter det helt store gennembrud, vil tiden vise.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close