Hollywood 2. juli 2016

Lindsay Lohan fylder 30: Hele historien fra storhed til fald

2. juli 1986 kom Lindsay Dee Lohan til verden i storbyen New York

Lindsay Lohan fylder 30

I dag er det 30 år siden, at verden for første gang kunne sige goddag til Lindsay Lohan. I dag tre årtier senere ved det meste af verden, hvem skuespilleren er.

De seneste par år, er det dog skandalerne, der har skabt overskrifter for skuespilleren. Store roller har der ikke været mange af.

Men hvordan startede det hele for Lindsay Dee Lohan?

Se de søde babybilleder af Lindsay Lohan i galleriet

Børnemodel

Allerede som 3-årig havde Lindsay Lohan sit første modeljob, og titlen som børnemodel beholdt hun i flere år efterfølgende.

Men modellivet var ikke nok for Lindsay og hendes forældre Dina og Michael Lohan, og som bare 10-årig fik hun sin allerførste rolle i en TV-serie.

Rollen i TV-serien ”Another World” ledte Disney-koncernen på sporet af det unge skuespiltalent, og allerede året efter scorede Lindsay hovedrollen i et remake af den klassiske film ”Forældrefælden”, hvor hun spillede over for verdensstjernerne Dennis Quaid og Natasha Richardson.

I årene efter ”Forældrefælden” blev der stille omkring Lohan, men allerede i 2003 var hun tilbage.

Det store gennembrud

I 2003 tonede Lindsay igen frem på det store lærred i familiefilmen ”Freaky Friday”, og så kom der ellers vind i sejlene for den 17-årige skuespiller.

Flere kommercielle succeser efterfulgte ”Freaky Friday”, og stjerne fik hovedroller i film som ”Mean Girls”, hvor hun spillede overfor Amanda Seyfried og Rachel McAdams, og filmen omkring den lille bil ”Herbie”.

Samtidig med at hun havde stor succes på det hvide lærred, fik Lindsay også godt gang i musikkarrieren, og hun udgav i 2004 sit debutalbum ”Speak”. Et album, hvor Lindsays største hit til dato, sangen ”Rumours”, kommer fra.
Året efter udgav Lindsay albummet ”A little more personal”, der indtil videre er hendes sidste.

Anholdelse og afvænning

Efter store succeser som ”Bobby”, ”A prairie home companion” og ”Chapter 27” gik det dog ned ad bakke for Lindsay.

Den unge skuespiller blev anholdt for spirituskørsel, og hendes mugshot(forbryderbillede) gik verden rundt. Efter den nat, hvor Lindsay blev anholdt endte hun i afvænning hele tre gang i årene efter.

De mange ture ind og ud af afvænningsklinikkerne gjorde, at Lindsay mistede flere store filmkontrakter, og generelt fik hun et dårligt ry i branchen.

Siden 2007, hvor Lindsay røg på afvænning første gang, har der stort set været stille omkring verdensstjernen.

Hun har haft nogle få roller, og først for et par år siden så det ud til, at Lindsay var ved at være tilbage i varmen blandt verdens filmproducenter.

Kaos i familien og problematisk kærlighed

Det er ikke kun Lindsays tur på afvænningsklinikken, der fik verdens opmærksomhed

I årene 2007-2009 fortalte skuespilleren flere gange, hvordan hun havde droppet al kontakt med faren Michael Lohan.

Lindsays forældre Michael og Dina havde i 2007 færdiggjort deres skilsmisse, der havde været det helt store samtaleemne i medierne.

- Jeg føler mig som en ekstra forældre på den måde, at jeg hjalp med at opdrage min familie. Jeg stod ofte mellem mine forældre, har Lindsay siden udtalt.

Også på kærlighedsfronten har der været problemer for 30-årige Lindsay.

I 2000 var hun fanget i noget af et dilemma, da hun datede Aaron Carter, som på samme tid også blev koblet sammen med sangeren Hillary Duff.

Efterfølgende har Lindsay ikke været kræsen med hverken fyre eller piger, og hun har været sammen med både skuespilleren Wilmer Valderrama, ”Hard Rock Café”-arvingen Harry Morton og stjerne-DJ’en Samantha Ronson.

I dag er Lindsay i et forhold med den russiske millardærarving Egor Tarabasov, der i april faldt på knæ og friede til sin udkårne.

Hvornår brylluppet skal stå er der endnu ikke dato for. 

Sponsoreret indhold