Hollywood 29. november 2013

Legendarisk sangtekst sat til salg

Og prisen er næsten 900.000 kr...
Foto: All OverEt stykke linjeret papir med en tekst skrevet med kuglepen kommer til salg hos auktionshuset Sotheby's. Papiret er et udkast til en sangtekst, som er vurderet til mellem 70.000 og 100.000 dollar, altså næsten 900.000 danske kroner, hvis den indbringer mest. Det er selvfølgelig ikke en hvilken som helst sangtekst.

Teksten er en næsten færdig udgave af Bruce Springsteens legendariske hit "Born to Run". Udgaven er fra 1974 og er skrevet i Long Branch, New Jersey, skriver Billboard.

Gæt en frækkert

Selv om Springsteen var en produktiv sangskriver, og der findes flere udgave af "Born to Run", er denne noget helt særligt, fordi den indeholder flere ikoniske linjer - bl.a. et næsten færdiggjort omkvæd.
- Manuskriptet er det ene af de to kendte udgaver, som indeholder de mest berømte linjer i sangen, siger en repræsentant fra auktionshuset Sotheby's ifølge Billboard

I sangmanuskriptet kan man se, hvordan rocklegenden har arbejdet med teksten, streget ud og føjet til, og ude i marginen har han blandt andet skrevet ordene "Wild", "Angels" og et ord, der ligner "velocity".

Det er hemmeligt, hvem sælgeren af manuskriptet er, men sangteksten, som kommer på auktion den 5. december, har tidligere været en del af Springsteens tidligere managers Mike Apples samling.

Gæt et par danske jetset-babser


Sponsoreret indhold