Hollywood 21. maj 2017

Kultserien Twin Peaks vender tilbage med ny mystik

"Twin Peaks" er stadig omgivet af mystik. Men de nye afsnit har skullet finde sin egen stil, lyder det.
Foto: All Over

Lyden af den karakteristiske titelmelodi kan stadig få det til at løbe koldt ned ad ryggen.

Og når den populære tv-serie "Twin Peaks" vender tilbage med nye afsnit efter mange års fravær, sidder fans fra hele verden klar til at genopleve den fornemmelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I USA bliver kultserien vist på kanalen Showtime søndag aften, mens streamingtjenesten HBO Nordic lægger afsnittet ud for danske seere mandag.

Den populære fortælling om FBI-agenten Dale Cooper og den lille landsby, der deler navn med serien, tages op 25 år efter det chokerende mord på karakteren Laura Palmer.

"Twin Peaks"-fortsættelsen skydes i gang med et dobbeltafsnit af to timers varighed. Fredag aften var en række amerikanske journalister inviteret til en forvisning.

De fik strenge ordrer på ikke at afsløre handlingen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Aftenen var omgivet af mystik og kryptiske meldinger.

- Jeg kan ikke sige så meget, men vi drikker kaffe, og den er rigtig god. Og vi har også kirsebærtærte, siger Kyle MacLachlan, der spiller hovedpersonen Dale Cooper, med henvisning til en populær spise i serien.

Men selv om mystikken er intakt, har opgaven været at finde en anderledes stil i de nye afsnit. Det fortæller Mark Frost, der har skabt serien sammen med David Lynch.

- Det var ikke en øvelse i nostalgi. Det var et forsøg på at flytte bolden fremad både fortællemæssigt og filmisk, siger Frost.

Ligesom skaberne vender mange af skuespillerne fra det oprindelige hold tilbage i de nye afsnit. Men der er også skuespillere med, som ikke har været en del af "Twin Peaks"-universet før.

Naomi Watts og Laura Dern er blandt de nye. Sidstnævnte er meget begejstret for at være en del af projektet.

- Det er så smukt at bringe David (Lynch, red.) tilbage i den her gyldne periode for tv-serier i en arena, hvor han har frihed til at skabe noget med sin egen stil, siger Laura Dern.

Publikum kan se frem til 18 nye afsnit, der alle varer en time.

/ritzau/Reuters

Sponsoreret indhold