Hollywood6. september 2007

KORSET DAMEN

Cathie Jung føler sig sexet og elegant. Den 70-årige bedstemors snævre taljemål på kun 38 centimeter slår alle rekorder
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/korsetdamentalje-jpg.jpg

Et par herrehænder kan sagtens nå hele vejen rundt om Cathie Jung. Hun har nemlig verdens mindste livvidde.

Den 70-årige bedstemor fra North Carolina, USA, snører sig ind til hverdag og fest, og korsettet kommer kun af, når hun skal i bad. Gennem 25 år har Cathie hver morgen holdt vejret og trukket maven ind, så hun får en rank og flot holdning.

- Min figur blev bestemt ikke pænere med årene, men ved hjælp af korsettet kom jeg først og fremmest til at føle mig sexet og elegant,
siger bedstemoderen, der besluttede at leve sin korset-drøm ud, da hendes tre børn var flyttet hjemmefra.

I forvejen havde hun sammen med sin mand en lidenskab for beklædningsdele fra den victorianske tid (1800-tallet). Den første gang hun bar et korset, var på sin bryllupsdag i 1959.

- Det glemte jeg aldrig, og senere blev jeg helt vild efter at have set filmen "Borte med blæsten", hvor de kvindelige figurer trissede rundt iført korsetter.

De fleste ville nok mene, at det må være dybt problematisk og vildt ubehageligt at gå rundt med livet snøret så voldsomt ind. Men det afviser Cathie.

- Det er et spørgsmål om tilvænning. I forvejen spiser jeg altid små måltider, så det volder ikke noget problem.

Jeg sidder dog ikke særlig godt i dybe stole, hvor man falder sammen. Men høje barstole er udmærkede.

Til enhver lejlighed
Da hun som 45-årig begyndte at snøre sig ind, havde hun en livvidde på 66 centimeter. På ti år lykkedes det hende at mindske målet til knap 46 centimeter. Og de nuværende 38 centimeter kvalificerede hende til en plads i Guinness Rekordbog allerede i 2002.

Den australske sanger Kylie Minogue, der er et lille nips, var meget tæt på at tangere Cathies rekord, da hun i 2005 optrådte iført et korset med en livvidde på små 41 centimeter.

Cathie Jung har korsetter til enhver lejlighed - omkring 100 i alt - og de koster mellem 1200 og 6000 kroner pr. stk. for de fineste af slagsen.

Der findes kun en håndfuld professionelle korset-fabrikanter tilbage i England og Holland, og de har Cathies mål liggende parat til nye bestillinger.

Sponsoreret indhold