Hollywood23. september 2014

- Kom ind i kampen, mænd

Emma Watson holder følelsesladet tale til FN
Hør Emma Watsons tale til FN nederst i artiklen
Hør Emma Watsons tale til FN nederst i artiklen
 Foto: AOP


Kvinder ønsker, de var hende, og mænd, at de var sammen med hende.

Emma Watson, der spiller Hermione Granger i de berømte Harry Potter-film, bruger nu sin stjernestatus til at gøre opmærksom på sin feministiske mærkesag.

LÆS OGSÅ: Harry Potter-stjerne får nyt bijob for FN

Den britiske skuespiller har netop lanceret et projekt, der skal få flere mænd til at gå aktivt ind i kampen for ligestilling mellem kønnene. I forbindelse med en tale til et FN-arrangement lørdag, benyttede skuespillerinden chancen til at berøre emnet. Det skriver CNN.

- Hvordan kan vi skabe forandring i verden, når kun halvdelen af os er inviteret og føler os velkomne i debatten, spurgte Emma Watson retorisk.

LÆS OGSÅ: Emma Watson er blevet single

Talen blev holdt foran et opmærksomt publikum hos FN i New York i anledning af lanceringen af kampagnen "HeForShe" (ham for hende), der har til formål at få flere mænd til at engagere sig i ligestillingspørgsmålet i almindelighed og vold mod kvinder i særdeleshed.

- Jeg vil bruge denne lejlighed til at invitere jer mænd til at deltage aktivt. Ligestilling mellem kønnene er også jeres sag, sagde Emma Watson.

Skuespilleren, der for et halvt år siden blev udnævnt til Goodwill-ambassadør for FN-agenturet "UN Women", er ikke den første kvindelige Hollywoodstjerne, der har brugt sin status i feminismens tjeneste.

Blandt andre har skuespilleren Charlize Theron arbejdet for at stoppe voldtægt som fredsambassadør for FN, mens Reese Witherspoon har samarbejdet med skønhedsfirmaet Avon for at sætte fokus på vold i parforhold.

Sponsoreret indhold