Kobe Bryant: Drømmefyr

Kobe og resten af USA’s Dream Team er urørlige i Beijing. Kobe Bryant sammen med hustruen Vanessa og ældste datter Natalia

Kobe og resten af USA’s Dream Team er urørlige i Beijing. Kobe Bryant sammen med hustruen Vanessa og ældste datter Natalia

Foto: All Over

Han var kun 17, da han som den første nogensinde strøg direkte fra high school til en fed kontrakt med Los Angeles Lakers i verdens bedste basketball-liga, NBA. Efter et par års tilvænning til den benhårde liga gik det hele i 2000 op i en højere enhed.

Selv om de uden for banen ikke var de bedste venner, var Kobe Bryant og holdkammeraten Shaquielle O'Neal de bærende kræfter i tre successive mesterskaber i 2000, 2001 og 2002. Alt, hvad han rørte ved, så ud til at forvandle sig til guld.

2003-sæsonen begyndte, hvor den foregående sluttede, bl.a. scorede han historisk høje 40 point i ni kampe i træk.
Han havde giftet sig med sin ungdomskæreste, Vanessa Laine i 2001, og den 19. januar 2003 blev deres første barn, datteren Natalie Diamante født.

Livet for Bryant virkede som ren perfektion. Lige indtil sommeren 2003, da det hele så ud til at ramle for gulddrengen.

Anmeldt for voldtægt

Det første tegn på krakeleringen kom et par måneder tidligere, da Los Angeles Lakers ikke formåede at genvinde mesterskabet, men den største nedtur var, da 19-årige Katelyn Faber meldte Kobe Bryant til politiet for angiveligt at have voldtaget hende på et hotelværelse i Colorado.

Det førte til, at han indrømmede at have haft sex med den unge pige, men nægtede, at der havde været tale om voldtægt. Alligevel førte det til, at lukrative reklamekontrakter med McDonald's, Nutella og Ferrero blev opsagt, samtidig med at salg af hans spilletrøje faldt drastisk.

At han så også udtalte: "Jeg skulle bare have betalt pigen for at holde kæft, ligesom Shaquille gør det", gjorde ikke hans popularitet bedre, og hans forhold til holdkammeraten, som allerede var anstrengt, blev nu direkte fjendtligt. Hustruen valgte efter lidt betænkningstid - og en kæmpediamantring fra Kobe - at forblive i ægteskabet.

Ovenpå igen

I 2004 blev voldtægtssagen afgjort ved et økonomisk forlig. Kobe Bryant så fremad mod lysere tider. Troede han. Men i 2005 aborterede Vanessa - et nyt nulpunkt for gulddrengen.

Endelig i 2006 kom vendepunktet, da et lykkeligt svangerskab resulterede i Kobes og Vanessas anden datter, Gianna Maria-Onore.
Også på banen var han igen altdominerende. I 2006 og 2007 var han topscorer i ligaen, mens han i år blev valgt til den "mest værdifulde spiller" i NBA.

Det kører igen på skinner for Kobe, hvor årsindtægten på små 200 millioner kroner heller ikke skader.

Se ham i OL-finalen på søndag - dagen efter hans 30-års fødselsdag.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close