Efter spiseforstyrrelse og overgrebsanklager: Kesha er tilbage

Foto: All Over

Sangerinden Kesha er endelig tilbage med ny musik, efter hun har holdt en længere pause, hvor hun har kæmpet med en spiseforstyrrelse og med overgrebsanklager mod produceren Dr. Luke. 

Det hele startede i 2014, da Kesha, der lyder det fulde navn Kesha Rose Sebert, anklagede Dr. Luke for at have begået seksuelle, verbale og følelsesmæssige overgreb på hende. Dr. Luke, der lyder det borgerlige navn Lukasz Gottwald, ejer pladeselskabet Kemosabe Records, som på daværende tidspunkt havde Kesha tilknyttet. 

Kort inden, at Kesha kom med anklagerne mod Dr. Luke, havde hun aflyst en masse koncerter, fordi hun havde udviklet en spiseforstyrrelse

- Jeg havde glæder mig til at optræde de dage, men jeg er nødt til at følge min læges råd og få styr på mit helbred. Jeres støtte i denne tid har været fantastisk. Jeg kunne ikke have klaret det uden jer, og jeg ser frem til at vende tilbage og være stærkere end nogensinde før på næste turné, skrev Kesha i 2014 til sine fans. 

Det er altså derfor, at vi ikke har hørt fra sangerinden de seneste år, men nu er hun altså tilbage. I forbindelse med sin nye single, har Kesha skrevet et langt essay om, hvordan de seneste år har været.

- Jeg har ledet min følelse af håbløshed og depression over i musikken, og jeg er kommet over mine forhindringer, og fundet styrke i mig selv. Jeg har fundet det, jeg troede, var en uopnåelig form for ro. Sangen handler om at føle empati for andre, selvom de har gjort dig fortræd eller har skræmt dig. Det er en sang om at lære at være stolt af den person, du er, selv i de værste øjeblikke, hvor du føler dig alene, skriver Kesha i sit essay.

Singlen "Praying" bliver den første fra Keshas nye album "Rainbow", der udkommer i næste måned.

Hun fortæller også i sit essay, at hun har brugt de mange mørke øjeblikke i sin nye musik. 

- Det er i vores mørkeste øjeblikke, at vi får vores styrke. Der var så mange dage og måneder, hvor jeg ikke havde lyst til at forlade sengen. Jeg brugte hver dag på at have lyst til at gå i seng, og når jeg endelig gik i seng, så havde jeg forfærdelige mareridt, hvor jeg ville græde og skrige i mørket. Jeg havde aldrig fred, hverken nat eller dag. Men jeg hev mig selv ud af sengen og tog mine følelser med i studiet og lavede kunst ud af dem, skriver Kesha i essayet

Du kan høre Keshas nye sang herunder

Kesha debuterede i 2010 med albummet "Animal", herfra kom hitsinglerne "Tik tok", "Blah blah blah" og "Your love is my drug", senere i 2012 udgave hun så albummet "Warrior". 

Er man ægte Kesha fan, så husker man hende også fra dengang, hvor hun var med i Paris Hilton-programmet "Simple Life", hvor Paris og Nicole Richie besøgte Kesha og hendes mor. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close