Kendt Tv-vært i retten for plagiat

Conan O\'Brien skal møde i retten og forsvare sig i en sag om kopiere jokes. (Foto: AOP)

Conan O'Brien skal møde i retten og forsvare sig i en sag om kopiere jokes. (Foto: AOP)

Foto: All Over Press

Den amerikanske tv-vært Conan O'Brien kan se frem til at skulle møde i retten i Californien, hvor han står anklaget for at have kopieret vittigheder fra en ganske almindelig borger i samme stat.

Som det er kutyme for talkshows i USA, bliver de ofte indledt med nogle uskyldige jokes. Programmet ”Conan” med Conan O’Brien i spidsen er ingen undtagelse - her indleder værten sit show på samme facon.

Men da Robert Alexander Kaseberg smed en joke på sin Twitter-profil den 14. januar i år, kunne han se den amerikanske vært bruge samme joke i sit show den aften.

Det skriver nbcsandiego.com.

Først nu vælger Robert at sigte Conan og hans stab for plagiat, for det er nemlig ikke et enkeltstående tilfælde, at Robert oplever, at Conan O’Brien bruger hans vittigheder i programmet.

- Vi hos Conaco (holdet bag ”Conan”. red) mener ikke, at der er hold i anklagen, melder Conan O’Briens stab ud.

Kaseberg søger erstatning for de i alt fire tilfælde, det seneste i juni, hvor han har oplevet, at Conan har benyttet hans jokes i programmet. Omkring fire millioner kroner sagsøger han Conan og holdet bag programmet for.

Et eksempel på en af hans jokes var, at på et fly mellem to amerikanske byer er der kun to passagerer med, men de vælger alligevel at slås om det samme armlæn på hele turen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close