Kendrick Lamar sagsøgt for amme-billede

Kendrick Lamar havde åbenbart glemt en gylden regel: Man må ikke tage noget uden at spørge om lov først. (Foto: AOP)

Kendrick Lamar havde åbenbart glemt en gylden regel: Man må ikke tage noget uden at spørge om lov først. (Foto: AOP)

Foto: All Over Press

Den 28-årige rapper Kendrick Lamars musikalske karriere kører derudad, men måske har der været lidt for meget fart på i markedsføringen af singlen "The Blacker the Berry" fra hans seneste album.

I hvert fald har rapperen, der tidligere har hittet stort med nummeret "Swimming Pools", nu fået et ordentligt sagsanlæg på halsen. En fotograf mener nemlig, at rapperen har brugt et foto til markedsføring af singlen uden at have fået tilladelse.

Det drejer sig om et kunstfoto i sort-hvid, hvor en kvinde ammer to børn. Det skriver bossip.com.

Freelancefotografen Giordano Cipriani som siger, han har taget billedet af kvinden og de to børn på en rejse til Afrika tilbage i 2011, mener nemlig ikke, at Kendrick Lamar har ret til at bruge billedet i sin markedsføring.

Derfor sagsøger han nu Lamar for lige over en million kroner for hver eneste gang, billedet er blevet brugt. Hvis Cipriani vinder sagen, kan det altså hurtigt løbe op, da billedet er blevet brugt i forbindelse med presse og omtale af singlen.

Kendrick Lamar, der er født i Compton i Californien, er ikke den eneste, der er nævnt i anklagen, som bossip.com kan fremvise. Her figurerer Lamars pladeselskab, Top Dawg Entertainment, Interscope Records og Aftermath Entertainment også.

Ud over det millionbeløb, Cipriani vil have for hver gang, billedet er blevet brugt, vil fotografen også have penge til at dække omkostningerne til sin advokat. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close