Julia Roberts fylder 50 år

Det er ikke til at se det, men Julia Roberts fylder 50 år. Her ses hun til sit seneste rød løber-event den 13. oktober 2017.

Det er ikke til at se det, men Julia Roberts fylder 50 år. Her ses hun til sit seneste rød løber-event den 13. oktober 2017.

Foto: All Over Press

De store, fyldige læber. Perlerækken af hvide tænder. Glimtet i de lysebrune øjne. 

Det er sådan, vi alle lærte Julia Roberts at kende. Og det er sådan, vi stadig kender hende. I dag fylder filmdarlingen 50 år, og Julia Roberts kan fejre dagen velvidende om, at hun er en af Hollywoods mest succesfulde kvindelige skuespillere.

Se galleriet med Julia Roberts gennem tiden nederst på siden.

I 1990 tog hun ikke bare Richard Gere med storm i "Pretty Woman". I sin rolle som den prostituerede Vivian Ward charmerede hun hele verden og lagde fundamentet for at blive dronningen af romantiske film. 

På film-CV'er står filmhits som "Min bedste vens bryllup", "Notting Hill", "Runaway Bride" og "Valentine's Day", men det er ikke kun de letbenede, romantiske roller, som Roberts bestrider.

I 2001 vandt hun en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i filmen "Erin Brockovich". Her spiller hun en enlig mor, der afslører et stort energifirma i at forurene vandet. 

Julia Robert før og nu - se galleriet med de mange billeder nederst på siden.

Julia Roberts er født i Smyrna, Georgia i USA den 28. oktober 1967. Både moren Betty og faren Walter var inden for teaterbranchen, men som barn ville Roberts faktisk være dyrlæge.

Alligevel endte det med at være skuespillet, der trak i hende, og hun nåede ikke at færdiggøre universitetet, før hun flyttede til New York City for at gøre skuespildrømmen til virkelighed. 

Det helt store gennembrud kom i "Pretty Woman", og siden da er en lang række filmroller kommet til. I 2017 er hun ifølge Forbes den ottende højst betalte kvindelige skuespiller i Hollywood.

Klik gennem galleriet nederst på siden og se Julia Roberts fra 1988 til 2017.

Privat danner Julia Roberts par med kameramanden Danny Moder, som hun mødte under indspilningerne af filmen "The Mexican" fra 2000. De blev gift i 2002 og har tre børn sammen: Tvillingerne Hazel og Phinnaeus på 13 og Henry på 10.

Julia Roberts har tidligere dannet par med Liam Neeson, Kiefer Sutherland, Dylan McDermott og Matthew Perry. Hun var i to år fra 1993-1995 gift med countrysangeren Lyle Lovett.

Se alle de skønne billeder af Julia Roberts nederst på siden.

Roberts lægger ikke skjul på, at det er hendes rolle som mor, der nu er den vigtigste i hendes tilværelse. Og selvom hun er hjemmevant på den røde løber, bliver hun lige så ofte fotograferet uden makeup, hvor hun henter sine børn fra skole eller køber ind i supermarkedet.

- Hvis jeg ikke var her i dag (give interview til Harper's Bazaar, red.), så ville jeg være i kørselsordningen og køre mine børn i skole, fortalte Roberts i år i et interview med Harper's Bazaar.

Og selv om skuespilleren runder de 50 år, så vil hun hellere se frem end tilbage.

- Al den tænken og grublen udmatter mig. For vi bevæger os stadig fremad, gør vi ikke?, fortæller hun i interviewet med Harper's Bazaar.

Klik gennem galleriet, og se alle de skønne billeder af Julia Roberts gennem tiden.

Julia Roberts fylder 50 år 281017

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close