Hollywood6. januar 2009

John Travolta: Skal afhøres

Skuespilleren ender måske på politistationen, efter det er kommet frem, at han og konen tog medicinen fra deres nu afdøde søn
Har John Travolta en del af skylden for sin søns død?
Har John Travolta en del af skylden for sin søns død?
 Foto: All Over

John Travolta og hans kone Kelly Preston står nu ansigt til ansigt med beskyldninger om, at de ikke gjorde noget for at redde deres 16-årige søn liv. Jett Travolta døde i fredags på et hotel på Bahamas, efter han havde fået et slagtilfælde.

Parret har indrømmet, at deres nu afdøde søn havde Kawasaki-syndromet - en meget sjælden sygdom, der giver tilstoppede blodårer - men det er nu kommet frem, at forældrene ikke ville acceptere hans hyppige anfald nærmere skyldtes en mental lidelse.

Utallige undersøgelser har vist, at Jett var autist, hvilket John Travolta hårdnakket har benægtet. I stedet har skuespilleren stået stejlt på, at Jett havde den meget sjældne sygdom. Det er der dog mange, som tvivler på, eftersom Kawasaki-syndromet næsten kun ses hos nyfødte og meget små børn. Lidelsen resulterer desuden ikke i slagtilfælde, og de ramte mennesker har det sjældent i årevis.

Tog medicinen fra ham

Det forlyder nu, at det er John Travolta og konens religion - scientology - som har fået forældrene til at tage medicinen fra deres 16-årige søn. Ifølge scientology findes der ikke mentale lidelser, og man foreslår, at det pågældende problem bliver løst med "spirituel healing" frem for medicin.

De efterladte forældres advokater hævder dog, at Jett har fået medicin mod sine anfald. Medicinen hjalp og mindskede anfaldene fra hver 4. dag til hver 3. uge. John Travolta og Kelly Preston siger dog, at medicinen holdt op med at virke og i stedet ødelagde den unge mands lever.

Parret valgte derfor, ifølge deres advokater, at stoppe med at give deres søn hans medicin. Den indrømmelse kan meget vel sende John Travolta og konen til skarp afhøring omkring deres søns død.

Sponsoreret indhold