Hollywood 7. februar 2014

Jay Leno i tårevædet afsked: Slut med Tonight Show

Efter 22 år i værts-stolen takkede legenden af torsdag aften
Af af
Jay Leno stoppede som vært torsdag aften
Jay Leno stoppede som vært torsdag aften
Foto: AOP
4.610. Så mange gange nåede tv-show-legenden Jay Leno, 63, at byde hele USA godaften og velkommen til "The Tonight Show". Men torsdag aften sluttede det hele.

Den aldrende tv-konge abdicerede og overgav tronen til kollegaen Jimmy Fallon, 39, som fra nu af skal styre det populære tv-show.
Afskeden blev - som forventet - en tårevældet én af slagsen, hvor en ærlig Jay Leno fik takket holdet bag programmet for 22 år, som han kaldte de "mest fantastiske år i sit liv":

Læs også: Jay Leno indlagt

- Folkene her er de eneste, jeg nogensinde har kendt. Jeg er stolt af at sige, at det her program er blevet lavet i fællesskab, og jeg har aldrig arbejdet sammen med så professionelle mennesker.

Jay Leno har de sidste 22 år arbejdet sig op til at være en af de allermest populære værter i USA, og han kan da også kalde sig én af de bedst betalte.

Således er der røget over to milliarder kroner i lønningsposen til den hvidhårede vært, der blev kendt og værdsat for sin venlige tilgang til kendis-gæsterne og sin åbenlyse humor.

Også i sit sidste show torsdag aften fandt værten smilet frem med en Bieber-kommentar:

- Da jeg begyndte at lave showet, var Justin Bieber ikke engang født. Det er derfor, vi kalder det for 'de gode gamle dage', lød det grinende fra Jay Leno.


Listen over værter på The Tonight Show:

Steve Allen (1954-57)
Jack Paar (1957-62)
Johnny Carson (1962-92)
Jay Leno (1992-2009)
Conan O'Brien (2009-10)
Jay Leno (2010-2014)
Jimmy Fallon (2014 - )

Sponsoreret indhold