Hollywood11. september 2014

J. K. Rowling forsvarer homo-professor

Stadig fans der raser over Dumbedores mandeinteresse
J. K. Rowling
J. K. Rowling
 Foto: Hanne JuulDa forfatteren J.K. Rowling til bøgerne om Harry Potter i 2007 afslørede, at troldmanden Dumbledore ikke blot svingede tryllestaven, men også var sprunget ud af skabet som bøsse, begejstrede det fans verden over, at homoseksualitet også var accepteret i den fiktive troldmandsverden.

Men syv år efter Rowling afslørede sin romanprofessors seksualitet, er der dog stadig fans, der raser over Dumbedores mandeinteresse.

- Da du afslørede, at Dumbledore var homoseksuel, stoppede jeg øjeblikkeligt med at være fan. Hvor er det pænt af dig at narre os alle sammen. Nyd alle dine milliarder, skrev Twitter-brugeren Frank Fraticelli for nylig sarkastisk.

Rowling opdagede den homofobiske kommentar, men i stedet for at rase tilbage med en romanlang svada, skrev den velskrivende forfatter i stedet en anbefaling til Fraticelli som erstatning for Harry Potter-bøgerne:

LÆS OGSÅ: Potters mor: Stor stjerne

- Jeg råder dig til at følge Brian Souter. Han er meget mere din slags person, lød det tilbage fra Harry Potters mor.
Souter er en skotsk forretningsmand, som tidligere finansierede en kampagne, der skulle opretholde en skoles forbud mod homoseksualitet.

Rowlings Twitter-følgere forsvarede også homo-valget, og det fik den 49-årige forfatter til at takke for støtten.

- Jeg vil gerne takke alle de mennesker, der har tweetet søde, opbakkende kommentarer til mig.

Rowling afslørede tilbage i 2007 professorens seksualitet under et interview i forbindelse med promoveringen af den syvende og sidste bog i Harry Potter-serien.

- Mit ærlige svar til dig er, at jeg altid betragtede Dumbledore som bøsse, svarede hun dengang til, om professoren anså kærligheden som den sejrende magt.

Rowling satte det sidste punktum i den syv bind lange serie om den bebrillede troldmand i 2007.

Sponsoreret indhold