Hollywood13. juni 2014

Ingen beviser endnu: - Maddie kan stadig være i live

Forældrene håber stadig på at få datter hjem levende
Af af
Kate og Gerry er optimistiske, efter gravearbejdet i Praia da Luz ikke har givet entydige beviser på, at deres datter blev dræbt der
Kate og Gerry er optimistiske, efter gravearbejdet i Praia da Luz ikke har givet entydige beviser på, at deres datter blev dræbt der
 Foto: AOP
De sidste otte dage har detektiver fra Scotland Yard finkæmmet området i Praia da Luz i Portugal, hvor den dengang treårige Madeleine 'Maddie' McCann på mystisk vis forsvandt under en ferie med sine forældre.

Meldingen fra det britiske politi er, at der indtil videre ikke er fundet entydige beviser i den mystiske sag - og dét har igen givet forældrene, Kate og Gerry McCann, håb, skriver det britiske medie Metro.

I en udtalelse siger forældrene tak for efterforskernes store indsats med at grave i det område, hvor deres pigen forsvandt for syv år siden.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/ae09398562f94835bd004c32378d1b6f.jpgForældrene Kate og Gerry på stranden i Portugal (Foto: AOP)


- Vi er tilmed blevet opmuntrede af, at der - trods de intensive søgninger - ikke er fundet spor af Maddie. Det styrker vores tro på, at hun stadig kan være i live, siger forældrene.

- Som forældre til et forsvundet barn har vi altid ønsket alle forhold undersøgt til bunds, og det er glædeligt at vide, at en betydelig mængde arbejde vil finde sted i løbet af de kommende måneder, tilføjer Kate og Gerry McCann.

Efterforskningen er nu rykket ind i en ny fase, som ifølge det britiske medie Daily Mail kan indebære anholdelser af en række interessante personer. Disse personer kan holde nøglen til at løse gåden om pigens forsvinding, skriver Daily Mail.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/b5eff05253de4d7a92cc7119ab009443.jpgEfterforskerne graver i det område, hvor de fandt tøjrester, der nu undersøges for at se, om de har forbindelse til Maddie (Foto: AOP)


Samtidigt er det kommet frem, at politiet arbejder ud fra en teori om, at den lille pige blev dræbt og begravet i det populære ferieområde. Derfor er det muligt, at politi og detektiver kan blive i området i flere måneder for at grave og undersøge.

LÆS OGSÅ: Tøjrester fundet: Er det Maddies?

LÆS OGSÅ: I dag er det syv år siden: Læs mysteriet om Maddie her

LÆS OGSÅ: Minut for minut: Det skete dagen, hvor Maddie forsvandt

Onsdag rykkede gravearbejdet videre til et nyt område, der ligger 15 minutters gang fra familiens ferieresport. Her benytter detektiverne sig også af sporhunde og elektronisk udstyr.

I den første uges gravearbejde har detektiverne sikret 41 'abnormaliteter', som nu skal undersøges til bunds. Blandt andet er der fundet en række tøjrester i et tildækket hul. Disse tøjrester er netop nu ved at blive undersøgt for at be- eller afkræfte, om de har forbindelse til den forsvundne pige.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/fdcc9edb9af34019b1ddd97b649059ce.jpgDet sidste billede, der er taget af lille Maddie (Foto: AOP)


Lørdag 3. maj var det præcis syv år siden, at den dengang 3-årige Madeleine 'Maddie' McCann sporløst forsvandt fra sin seng, mens hun var på ferie med sine forældre og venner i ferieområdet Praia da Luz i Portugal.

Forældrene Kate og Gerry McCann havde siddet mindre end 50 meter fra ferielejligheden og nydt et glas vin med en flok venner - og ikke bemærket, at Maddie forsvandt fra værelset, hvor også hendes to mindre tvilling-søskende lå og sov.

Portugisisk politi meddelte fra start, at de efterforskerede sagen som en kidnapning og efterlyste vidner, der havde set noget mistænkeligt i dagene op til forsvindingen 3. maj 2007. Men trods tusindvis af henvendelser fra borgere, kom politiet aldrig så langt, at de kunne tilbageholde nogen.

Sagen er af britiske medier blevet sammenlignet med Prinsesse Dianas død (i august 1997, red.) på grund af den store mediebevågenhed, og kendisser som blandt andre David Beckham, Paven og J K Rowling har alle presset på for at få sagen undersøgt til bunds af myndighederne.

Presset har været så stort, at britisk Scotland Yard i maj 2011 iværksatte 'Operation Grange', som minutiøst gennemgik de over 30.000 sider dokumenter.

Efterforskningen fik i juli 2013 Scotland Yard til at indlede jagten på 38 mistænkte fra fem forskellige lande. Flere af de mistænkte er tidligere sexkrænkere, som befandt sig i Praia da Luz-området.

Chefanklageren i Scotland Yard Andy Redwood udtalte sidste år, at der er håb:

- Jeg tror, der er en chance for, at hun er i live, fortalte Andy Redwood på et pressemøde.

Sponsoreret indhold