Owen Wilson fylder 50: Hollywoods skæveste næse

Den populære amerikanske skuespiller Owen Wilson runder 50 år i dag.

Den populære amerikanske skuespiller Owen Wilson runder 50 år i dag.

(Foto: MEGA)

Filmbyen i Los Angeles er fyldt med plastiknæser, men en af de store stjerners kendetegn er præcis det modsatte af en perfekt snude.

Først brækkede texaneren Owen Wilson tuden i skolen, da han kom til at drille en ven, og senere blev han tacklet så voldsomt i amerikansk fodbold, at næsen igen tog et knæk til højre.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Owen Wilsons store gennembrud kom i actionkomedien ”Shanghai Noon” fra 2000, hvor amerikaneren fik selskab af i dag 64-årige Jackie Chan. (Foto: MEGA)

I den amerikanske filmstjernes tilfælde virker skævheden dog rigtig fint på det store lærred, for med kassesucceser som ”Shanghai Noon”, ”Starsky & Hutch” og ”Wedding Crashers” har den nu 50-årige skuespiller ingen problemer med at betale regninger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Åhh!! Filmen ”Wedding Crashers” fra 2005 med 48-årige Vince Vaughn er blevet en af Wilsons største kultfilm. (Foto: MEGA)

På toppen af karrieren i 2006, hvor han indspillede ”You, Me and Dupree”, kunne han sætte 20 millioner dollars ind på kontoen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Filmmillionerne er bl.a. blevet brugt på lækre huse. Som her i Miami i første række ned til stranden. (Foto: MEGA)

Selvmordsforsøg

Økonomisk frihed har dog ikke altid holdt Wilson på livets grønne gren.

I 2007 blev Owen ført til Saint John’s Health Center i Santa Monica efter et mislykket forsøg på at begå selvmord. Under optagelserne til ”Tropic Thunder” (instrueret af hans kollega og ven Ben Stiller) skar han sig selv i håndleddene og var, ifølge kilder tæt på stjernen, et mulehår fra ikke at klare den.

Efterfølgende har den sjove skuespiller fortalt om både depressioner og et stofmisbrug – angivelig på grund af det store pres i filmbranchen.

Som enhver anden kendt mand fra det store lærred har Owen Wilson naturligvis heller ikke ligget på den lade side i forhold til damerne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Et af hans kendisforhold var til countrysangerinden Sheryl Crow fra 1999 til 2001 – før hun fandt sammen med dopinglegenden Lance Armstrong. (Foto: MEGA)

Faktisk har han haft adskillige forhold til kendte kvinder. Blandt andre Winona Ryder, Gina Gershon og Demi Moore. Hans mest omtalte og længste forhold var dog med rock- og countrysangerinden Sheryl Crow, og hans seneste kendisknald var Kate Hudson, som han mødte under optagelserne til kassekomedien ”You, Me and Dupree”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hold om mig! 49-årige Jennifer Aniston har haft Wilson ved sin side to gange – først i ”Marley & Me” i 2008 og seks år senere i ”She’s Funny That Way”. (Foto: MEGA)

Far igen

Det er dog ikke de kendte kvinder, der har gjort Owen Wilson til far. Først fik han sønnen Robert Ford Wilson med kæresten Jade Duell i 2011, og senere i 2014 kom hans 2. søn til verden med navnet Finn Lindqvist Wilson – født af kæresten Caroline Lindqvist.

For nylig kom der også et lille pigebarn til verden, da Wilsons nye kæreste med det mundrette navn Varunie Vongsvirates, 34, nedkom med datteren Lyla Aranya Wilson.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Lille Lyla Aranya Wilson kom til verden i oktober, og en faderskabstest har slået fast, at den kendte skuespiller er far til den lille pige. (Foto: Ritzau Scanpix)

Forholdet er dog ikke mere sikkert, end at den amerikanske skuespiller efter sigende har fået taget en faderskabstest for at få bekræftet, at han virkelig er blevet far til tre.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close