Hollywood 6. februar 2014

Hollywood-stjerne åbner op: Truet med riffel

George Clooney havde vovet sig for langt ud i vildmarken
George Clooney er blevet truet med en riffel
George Clooney er blevet truet med en riffel
Foto: AOP
En riffel blev pludseligt rettet mod skuespiller George Clooneys hoved, da han under arbejdet på sin dokumentarfilm fra 2007 om folkemordet i Sudan, havde vovet sig lidt for langt ud i vildmarken. Det fortæller skuespilleren til Variety Magazine ifølge Yahoo! Entertainment.

- Vi blev stoppet et sted midt ude i ingenting, hvor vi ikke skulle have opholdt os. En lille tiårig dreng kom over med en Kalashnikov-riffel, som han holdt op mod mit hoved. Han ville have os ud af bilen, fortæller George Clooney til magasinet.

Læs også: George Clooney: Skal aldrig giftes igen

George Clooney, der fik sit store gennembrud i dramaserien "Skadestuen", har de seneste år brugt sin berømmelse til at belyse politiske konflikter og krigsforbrydelser med sine dokumentarfilm. På trods af sit store engagement har superstjernen dog ingen politisk karriere i sigtekornet.

- Jeg kan godt lide muligheden for at kaste lys over vigtige sager og råbe op. Men bare tanken om al administrationen og det lovforberedende arbejde virker som et mareridt, siger han.

Læs også: Se billedet: Clooney læser dansk avis

Mødet med den bevæbnede dreng i Sudan førte til, at George Clooney i 2008 sammen med blandt andre Matt Damon, Brad Pitt and Don Cheadle var med til at etablere den humanitære hjælpeorganisation Not On Our Watch.

Organisationen har specielt fokus på overtrædelser af menneskerettighederne i Darfur og Burma og andre områder, der ligger uden for det internationale samfunds bevågenhed.

Newspaq

Sponsoreret indhold