Hollywood11. februar 2008

HOLLYWOOD: OSCAR-UDDELINGEN REDDET

Den tre måneder lange strejke i filmbyen er afblæst, og det har reddet Oscar-festen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-udland/strejke-stort-jpg.jpg

Siden den 3. november 2007 har verdens mægtigste filmby været lammet, fordi over 10.000 tekstforfattere har strejket. Det betød blandt andet, at al festivitas omkring uddelingen af årets Golden Globe-priser blev reduceret til et tamt pressemøde.
Alle har holdt vejret i skræk for, om Oscar-showet, som fejrer 80 års jubilæum i år, ville lide samme skæbne. Men nu kan Hollywood ånde lettet op.

Tekstforfatternes fagforening, WGA, og film- og TV-selskaberne har indgået et foreløbigt forlig, og derfor er prisuddelingen nu reddet og inden længe snurrer kameraerne igen.

Strejken har været den længste i Hollywood i 20 år og har ramt både talkshows og større filmprojekter, som er blevet aflyst. Bl.a. har efterfølgeren til "Da Vinci-mysteriet" været sat på standby - det samme gælder diverse spillefilm med navne som Brad Pitt, Tom Cruise, Johnny Depp og Bruce Willis i hovedrollerne.

Talkshowværter som Jay Leno og David Lettterman har også været mere eller mindre mundlamme på grund af strejken, da de tekstforfattere, der normalt skriver værternes jokes, lagde vittighederne på hylden i forbindelse med strejken. Det har betydet, at det populære "Saturday Night Live" helt har været aflyst, imens andre talkshowværter har måtte improvisere.

Tekstforfatterne sætter sig bag tastaturet igen fra onsdag den 13. februar, og så kan seerne bare håbe på, at det betyder, at David Lettermans jokes bliver bedre.

Sponsoreret indhold