Hollywood4. juli 2014

Hør Obama hylde VM-helte

Præsidenten roser den amerikanske præstation ved fodbold-VM i Brasilien
Af af
Obama ringede til det amerikanske fodboldlandshold
Obama ringede til det amerikanske fodboldlandshold
 Foto: AOPDen ikke amerikanske version af fodbold, eller soccer, som de kalder det, er ved at blive populært i USA. Faktisk er det så populært, at selv præsident Barack Obama har fulgt tæt med i landets præstationer ved VM i Brasilien.

USA gik, lidt overraskende videre fra gruppespillet, men tabte i ottendedelsfinalen med 1-2 til Belgien. Efter eget udsagn er Obama en stor fodboldfan, så han greb telefonen og ringede til holdets anfører Clint Dempsey og måland Tim Howard, der stod en fantastisk kamp mod Belgien, for at takke dem for indsatsen.

LÆS OGSÅ: Gustav raser over Chile-nederlag

LÆS OGSÅ: VM i lækre mænd

LÆS OGSÅ: Hør det vilde klip: Her går VM-kommentator amok
- Jeg ringer bare for at sige, at I gjorde os stolte. Det var utroligt at se, hvordan I greb hele landet. Det er første gang hele landet var fokuseret (på soccer, red.) sagde præsidenten blandt andet

Obama er kendt for at have humoristisk sans. Den kom i brug da præsidenten skulle rose Tim Howard, der til dagligt spiller i engelske Everton.

- Jeg ved ikke, hvordan du skal overleve folkemængderne, når du kommer hjem. Det er nok bedst, at du barberer dit skæg af, så de ikke kan kende dig, jokede Obama.

Du kan høre mere til præsidentens samtale med de to spillere i klippet herunder.

Sponsoreret indhold