Hollywood24. maj 2017

Her er selvmordsbomberen

Den 22-årige mand bag massakren i Manchester handlede næppe alene, vurderer Storbritanniens indenrigsminister
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sal1.jpg
 Foto: All Over Press)

Sådan ser rendyrket ondskab/en radikaliseret fantast ud.

22-årige Salman Abedi.

Mandag aften i denne uge forvandlede han en fest til et blodbad, da han sprængte sig selv og mindst 21 andre mennesker ihjel og sårede 59 - heraf flere alvorligt - i forhallen i Manchester Arena efter koncerten med teenageidolet Ariana Grande.

Det yngste bekræftede dødsoffer er 8-årige Saffie Roussos. Flere teenagepiger blev dræbt og også unge mænd og mødre, der skulle hente deres børn er blandt de dræbte.

Abedi selv kan ikke selv fortælle, hvad der fik ham til at foretage den vanvittige handling.

Hans identitet blev fastslået tirsdag, og vi ved fra britiske medier, at han er blevet radikaliseret de seneste par år.

Han har libyiske rødder, men er født og opvokset i Manchester og er således en såkaldt 'home grown-terrorist'.

Bomben, han detonerede, er hjemmelavet og angiveligt fremstillet i Storbritannien.

https://imgix.seoghoer.dk/sal2.jpg

Salman Abedi (Foto: All Over Press)

Han var muligvis en del af et netværk og ikke en 'ensom ulv'.

En mand blev anholdt i forbindelse med terrorangrebet tirsdag i det sydlige Manchester, og i dag anholdt politiet yderligere tre mænd, der sættes i forbindelse med angrebet.

Og i dag har Storbritanniens indenrigsminister, Amber Rudd, meldt ud, at man baseret på den hidtidige efterforskning mistænker, at Salman Abedi var en del af en gruppe og ikke handlede på egen hånd.

- Mandagens angreb var mere avanceret end dem, vi har set i de senere år, og det tyder på, at han næppe har handlet på egen hånd, siger Amber Rudd til BBC.

En sikkerhedsekspert hos BBC, Frank Gardner, udtaler, at Abedi sandsynligvis har fungeret som et 'muldyr' , der har bragt en bombe til sprængning, som andre har fremstillet.

Hvad ved vi mere om manden, der mandag aften stod bag det værste terrorangreb i Storbritannien siden 7. juli 2005, hvor et koordineret angreb på offentlig transport i London dræbte 52 og sårede 700.

Salman Abedis forældre kom til Storbritannien som flygtning fra Libyen, og han er den næstyngste af fire søskende - han havde en søster og to ældre brødre.

Han var muslim og kom i en moské, der betegnes som moderat.

Boligkvarteret Fallowfield, hvor Abedi boede forskellige steder er en blanding af socialt boligbyggeri og boliger for studerende. Det har sin del af problemer med kriminalitet og narko, men er ikke 'stærkt belastet'. Kvarteret har heller ikke voldsomme problemer med radikalisering.

I 2014 læste Abedi på en lokal handelsskole, men efter to års studier stoppe han med at komme til timerne og droppede i sidste ende ud.

https://imgix.seoghoer.dk/sal3.jpg

Salman Abedis bolig på Elsmore Road. (Foto: All Over Press)

I mindst et år frem mod attentatet delte Abedi en lejlighed med en anden ung mand på Elsmore Road i Fallowfield.

- Han kom og gik på besynderlige tidspunkter og havde mange besøgende. I et tilfælde, hvor jeg klagede over en bil, der holdt forkert parkeret, gav han mig fingeren, siger naboen Alan Kinsey til Sky News.

Andre naboer siger, at Abedi for det meste holdt sig for sig selv.

Han var i myndighedernes søgelys, fordi man frygtede, at han var ved at blive radikaliseret, men desværre blev han ikke stoppet i tide.

En ven siger til The Times, at han var i Libyen for ganske nylig og kom hjem blot få dage før mandagens blodige terrorangreb.

Billeder fra terrorangrebet i Manchester Arena:

Terrorangrebet mod Ariana Grande koncert i Manchester 22. maj 2017

Sponsoreret indhold