Hollywood24. januar 2014

Her er kendislakridsen nummer ét

I denne uge er det slik og ikke stjerner, der er på alles læber
Mmmm... Måske man skulle hoppe på lakrids som fredagsslik?
Mmmm... Måske man skulle hoppe på lakrids som fredagsslik?
 Foto: All OverDen er mørkglødet, lækker og på alles læber. Det er dog hverken Beyonce, Obama eller andre labre afroamerikanere, vi har talt om i den forgangne uge. Det er derimod noget så simpelt som en lakrids.

Som med et trylleslag er Haribos "Negerhoveder", som i dag bl.a. findes i den populæere "Skipper Mix", blevet mere kendt end Johan Bülows kombination af chokolade og blød lakrids. Og det siger ikke så lidt.

Men måske vores helt egen lakridskonge ikke misunder den tyske slikgigant sin nye plads i mediernes spotlight, for det er ikke ligefrem en positiv historie.

Som de fleste af os har kunnet følge på Facebook og i nyhedsstrømmen, beskyldes Haribo nemlig for racisme pga. de sorte hoveder, vi har kunnet gumle på siden 1943.

Først reagerede slikfirmaet prompte ved at love, at afrikanerlakridsen ikke længere ville være at finde i sømandsslikposen. Men efter at flere slikmunde har klaget over den beslutning, vil de nu blot ændre motivet.

Johan Bülow: Så rig er lakridskongen

Og hvis der er noget, der kan få danskerne op af sofaen, er det tilsyneladende, når der bliver leget med vores fredagsslik. Således har man kunnet se en sand kundestorm på Haribos danske Facebook-side.

- Kære Haribo, jeg vil gerne have at i fjerner de hvide vingummibamser da jeg bliver stødt af dem og mener det er utroligt racistisk og det nedgør virkelig de hvide mennesker, skriver Thomas Kajser.

Og han er ikke den eneste lakridsgumler, der er fuld af gode ideer til Haribo.

- Jeg er vild med jeres lakridser - men kommer til at savne "masken" En ide til produktudvikling - hvad med en pose KUN med masker - I kunne kalde den Samba-Mix - det vil blive en sællert, foreslår Mark Alain Martinussen.

Og mon ikke hele den sorte lakridsfadæse får folk til at flå "Skipper Mix" ned af hylderne i aften, når der skal købes fredagsslik?

For hvem vil ikke gerne nyde synet af Remee i X-factor, mens man sutter på et "Negerhovede" - eller rettere en "Lollipop" som slikstykket politisk korrekt har taget navneforandring til.

Remee: Skamroses af milliardær
Sponsoreret indhold