Her er ekspertens kysseråd til Victoria

All Over

I anledning af sin datter Harpers fødselsdag lagde Victoria Beckham for et par dage siden, et billede op på Instagram hvor hun kysser det femårige fødselsdagsbarn på munden. Det antændte en voldsom debat på sociale medier om hvorvidt forældre bør kysse deres børn på munden.

Netop det spørgsmål har vi stillet videre til én af Danmarks mest erfarne børnepsykologer.

- Hvis vi først begynder at pille ved relationen mellem børn og forældre, kører vi helt af sporet. Hysteriet har overtaget helt uanede, titaniske, voldsomme dimensioner. I vores iver efter at beskytte børn imod den lave risiko for overgreb, kommer vi til at formindske børnenes mulighed for at få tryghed og gode rammer omkring sig, siger John Halse til SE og HØR.

Psykologen understreger, at der findes forskellige former for kys: det romantiske kys og ”morkysset”.  

- Victoria kysser David på én måde og sine børn på en anden måde. Det skal hun bare blive ved med, lyder det fra John Halse.

I Danmark har der i ugens løb været debat om institutioner, der har indført en kyssepolitik, der er retningslinjer for om og hvordan de ansatte må kysse på børnene. Også her har John Halse et klart råd.

- Selvfølgelig kan pædagoger kysse børn på kinden eller panden, men de bør nok ikke kysse på munden. Så lærer vi nemlig børn, at visse fysiske relationer er forbeholdt nogle bestemte mennesker i den nærmeste omgangskreds, siger han. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close