Hollywood4. september 2015

Her er de tre danske Oscar-kandidater

Filmene "Mænd og høns", "Krigen" og "The Look of Science" går videre i kampen om at blive den danske kandidat til en Oscar, er nu fundet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/oscar_aop.jpg
 All Over Press

"Mænd og høns" af Anders Thomas Jensen, "Krigen" af Tobias Lindholm og "The look of silence" af Joshua Oppenheimer er de tre danske film, der går videre i kapløbet om at blive den danske kandidat til en Oscar-nominering i kategorien " bedste ikke engelsk-sprogede film".

Det fremgår af den Oscar-shortlist, der i dag er blevet præsenteret fra Det Danske Filminstitut.

Men der er stadig lang vej til en Oscar-nominering for de tre film. Den 23. september bliver kun én ud af de tre udvalgt til at blive indstillet som Danmarks bud på en Oscar-værdig film.

Herefter skal en komité udvælge ni film fra alle lande til en ny shortlist. Og til sidst skal to uafhængige komitéer vurdere de ni udvalgte film og vælge fem, der endelig får en Oscar-nominering.

13 gange har en dansk film været nomineret i kategorien bedste ikke engelsk-sprogede film, og i tre af tilfældene har man vundet.

Det skete i 2011 med Susanne Biers "Hævnen", i 1987 med Gabriel Axelsens "Babettes Gæstebud", og i 1988 med Bille Augusts "Pelle Erobreren".

Men hvis det denne gang ikke lykkedes en dansk film at hive en Oscar hjem, er der dog stadig en lille smule nationalt håb.

[node:aller-related-content]

Den norske shortlist er nemlig også blevet offentliggjort, og her optræder Roar Uthaugs film "Bølgen", som er blevet støttet af Copenhagen Film Fund.

Komitéen, der har udvalgt de danske Oscar-håb, består af direktør for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, som er formand for komitéen, Regner Grasten fra Producentforeningen, Janus Metz fra Danske Filminstruktører, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Jacob Wendt Jensen fra Danske Filmkritikere, Kim Pedersen fra Danske Biografer og Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut.

Oscar-uddelingen finder sted den 28. februar 2016.

https://imgix.seoghoer.dk/fb_hllwd_116.png

Sponsoreret indhold