Her er de danske nominerede til eksklusiv MTV-pris

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Sangcharmører, talkshowdarlings og superstjerner.

Det bliver musikalske sværvægtere, der dyster om at blive bedste danske kunstner ved MTV Europe Music Awards 2016.

Det afslører MTV i en pressemeddelelse.

Hitbandet Lukas Graham er oppe mod elektro-popstjernen MØ, sangcharmøren Christopher og rapperen Gilli i kampen om den fornemme pris, mens den femte nominerede i kampen om at blive bedste danske kunstner skal findes blandt fem wildcard-kandidater, som fans kan stemme på via Twitter.

Wildcard-feltet består af YouTube-fænomenet Benjamin Lasnier, sangeren Gulddreng, hitmusikeren Joey Moe, popstjernen Rasmus Seebach og rockgruppen Volbeat, og fans kan stemme på kandidaterne via et hashtag ind til 27. september, hvor den femte nominerede i kategorien bedste danske kunstner bliver endelig offentliggjort.

Vinderen af kategorien går så videre i opløbet om at blive bedste europæiske kunstner, når MTV Europe Music Awards 2016 løber af stablen den 6. november i den hollandske storby Rotterdam.

Sidste år var Lukas Graham nomineret i samme kategori, men prisen som bedste europæiske kunstner gik til den italienske sanger Marco Mengoni.

Tidligere i år blev "7 Years"-stjernerne atter hædret af MTV, da de var blandt de nominerede til prisen som bedste nye kunstner til MTV Video Music Awards. Her gik statuetten dog til gruppen DNCE.

I 2006 blev MTV Europe Music Awards afholdt i København og havde superstjernen Justin Timberlake som vært.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close